Zobaczcie sobie na YT filmik o tytule: The Great Gatsby Exclusive - VFX Reel Before/After (2013).
Pokazane jest, na jaką w ogóle skalę w tym filmie są efekty specjalne! Wow, ukłony dla
realizatorów :)
Bardzo fajny filmik, dzięki! Aż wierzyć się nie chce, że tak genialnie dokładnie został zrobiony ten budynek...
Jak bym była aktorką, to bym zaczęła się bać o pracę - pewnie niedługo bohaterowie będą robieni tak samo jak tła ;)
Już tworzą wirtualnych wykonawców, takich jak Hatsune Miku, wprawdzie to postać anime, ale człowieka też pewnie nie problem zrobić... :)
Nie ma za co, cieszę się, że się podoba :)
Już są np. w 2 i 3 części Piratów z Karaibów (Davy Jones i cała jego załoga są zrobieni komputerowo).
Już w Terminatorze 4 zrobili Arnolda Komputerowo
http://www.youtube.com/watch?v=L7YYfgx_cHo
Jacke32 COG, ale czy w obu przypadkach nie jest tak, że jest aktor zmieniony graficznie? Bo mi raczej chodziło o całość, zero aktora-100% grafiki.
nie jestem pewien, ale podejrzewam, że w 100% komputerowo. no moze animacja ruchu wzięta z żywego, ale do tego nie trzeba super aktora...
Podstawowe efekty specjalne, czyli nic specjalnego. Spotykane w co drugim Hollywoodzkim filmie, a nawet i serialach.
wszyscy rozumiemy, ze nie podzielasz naszego entuzjazmu.....
....lecz tutaj sie absolutnie nie rozchodzi o obecnosc efektow w filmie, tylko o ich jakosc....
thanks, nie sadzialem, ze to az tak wyglada ;) dziwie sie aktorom, ktorzy nigdy swoich filmow nie ogladaja :D
haha :D
Ja też podziwiam samych aktorów. Pomijając talent, ale trzeba mieć też ogromne doświadczenie, żeby zagrać realistycznie na zielonym tle i to przez cały film... Swoją drogą, zaufanie do realizatorów też trzeba mieć spore :P
Prosty blue screen. Wygląda realistycznie, ale nie wiem skąd ten zachwyt. Przecież takie sztuczki robi się już w każdym, dobrym filmie.