PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=657525}

Wielki Mur

The Great Wall
2016
5,7 54 tys. ocen
5,7 10 1 53813
4,6 26 krytyków
Wielki Mur
powrót do forum filmu Wielki Mur

przez to że lubię taki "chińskie klimaty". Tym co hejtują ,bo się spodziewali filmu historycznego przypomnę ,iż wszędzie widnieje ,że jest z gatunku przygodowy/fantasy.Na początku filmu również jest powiedziane ,że film opowiada jedną z legend Wielkiego Muru więc można było się spodziewać od razu legendy/baśni.
Ja się na film wybrałem i nie żałuję bo dostałem dobre widowisko rozrywkowe jakiego się spodziewałem.Świetne moim zdaniem zdjęcia,jak przystało na chińską produkcję piękne kostiumy,dobre efekty,fajna muza,śliczne Azjatki,fajne walki,widowiskowe akrobacje,ciekawie pomyślane potworki.Nie mogłem oczu oderwać od ekranu.Tym co się śmieją ,iż stroje dowódców przypominały Power Rangers to niech wiedzą ,że stroje w chińskiej armii faktycznie były tak kolorowe i rożne w zależności od rangi czy też formacji a czasem dowódcy pod którym się służyło.
Tak czy inaczej mnie się film bardzo podobał jak wspomniałem wcześniej i z wielką chęcią zobaczyłbym więcej takich produkcji.Sądzę ,że osoby ,które lubią jak ja "chińskie klimaty" - (ci co lubią wiedzą co mam na myśli) to ten film im się spodoba.

ocenił(a) film na 8
romek_krakow

kilka byczków się wkradło z pośpiechu za co przepraszam.Nigdy nie pojmę dlaczego tu nie można własnych wpisów edytować