PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=11673}

Wielki błękit

Le grand bleu
1988
7,5 98 tys. ocen
7,5 10 1 98163
7,3 39 krytyków
Wielki błękit
powrót do forum filmu Wielki błękit
ocenił(a) film na 7
irish23_faurepavane

100% zgody. Muzyka Erica Serry dodała temu filmowi magii.

irish23_faurepavane

To fakt, jednak film ten jest bardzo przygnębiający. Czego efektem było wiele samobójstw we Francji.

akron

Co ty gadasz ?

Lecho1523

Kiedyś to na necie wyczytałem, po za tym wielu ludzi zaczęło interesować się nurkowaniem.

ocenił(a) film na 9
irish23_faurepavane

Wspaniała muzyka, jeden z lepszych ost jakie slyszalem.

ocenił(a) film na 1
Lastwish307

ja się nie zgodzę, dawno nie słyszałem gorszej muzyki, brzmiała jak z kiepskich filmów z lat 80. Jest wiele dużo lepszych podkładów muzycznych w filmach.

ocenił(a) film na 9
Grzesiubb

sorki ale ten film jest z lat 80.
podaj nazwy tych lepszych podkladow

ocenił(a) film na 1
Lastwish307

Chodziło mi o kiepskie filmy, dlatego tak napisałem. Z tych lat to przede wszystkim "Amadeusz", "Ojciec Chrzestny" (tu chyba nikt mi nie zarzuci, że muzyka w tym filmie była zła), "imię róży", "Willow" "nieśmiertelny" i wiele ,wiele innych ,które do dzisiaj jak się ogląda, mimo ich wieku muzyka nadal jest świetna.

ocenił(a) film na 8
Grzesiubb

Ty się w ogóle znasz na muzyce?Rozumiem,że ta muzyka mogła nie przypaść Ci do gustu ale pisząc,że jest kiepska po prostu się ośmieszasz.

ocenił(a) film na 1
irish23_faurepavane

wcale tak nie uważam, w moim odczuciu jest ona zła, od pierwszej nuty nie przypadła mi do gustu i myślałem żeby nawet ją wyciszyć. Po prostu kakofonia.

ocenił(a) film na 8
Grzesiubb

No coż dla mnie to kakofonia nie była.Muzyka odzwierciedlała bardzo dobrze kliamat filmu.Nie pomyślałeś przypadkiem,że właśnie taki efekt był zamierzony?Muzyka odzwierciedlała odgłosy delfinów,świat podwodny,w którym wszystko jest zniekształcone.Muzyka czysto harmoniczna zrobiłaby z tego filmu jakąś parodię.

ocenił(a) film na 1
irish23_faurepavane

Być może tutaj masz rację, jednak osobiście nie podobała mi się. Co do odgłosów delfinów, to pewnie taki cel miał twórca tej muzyki.

Grzesiubb

zamknij jape szkopie.

ocenił(a) film na 1
Private_Witt

Sam jesteś szkop.

Grzesiubb

Volksdeutsche

irish23_faurepavane

Tak. Pamiętam nawet jako małolat kupiłem sobie pierwszą ORYGINALNĄ płytę właśnie z muzyką z tego filmu. Długo za mną chodziła i była wyznacznikiem co to znaczy muzyka z klimatem. Myślę, że gdyby nie Ta muzyka to film mógłby mi się nie podobać.

ocenił(a) film na 9
rhotax

taak ta muzyka:) własnie ogladam film po tylu latach ..piękna i az jej tyle w całym filmie! praktycznie od początku;)piękna-wyciszenie akcji i sama muzyka... jean reno taki młody a marc barr taki sliczny i malutki ;)

irish23_faurepavane

ja mam nawet gdzies kasete :-) uczylam sie wtedy wloskiego i tam jest wlasnie taki fajny kawalek, jak Enzo rozmawia z Roberto, uwielbiam to

ocenił(a) film na 8
czekina

Reno za zagrał świetnie:-)Taki człowiek z krwi i kości.

irish23_faurepavane

italiano vero