PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=335872}

Wielkie kino

Epic Movie
2007
4,7 38 tys. ocen
4,7 10 1 37987
2,3 23 krytyków
Wielkie kino
powrót do forum filmu Wielkie kino

Film ten jest jednym Wielkim skokiem na kasę!Bardzo mi się podobały Straszne Filmy (każdy kolejny coraz gorszy ale na każdym można było się pośmiać), śmiałem się też na Komedii Romantycznej (nafaszerowana była płytkimi dowcipami ale też się śmiałem), jednak film Wielkie Kino jest tak malutki przy wyżej wymienionych, że aż przerażające jest, że zaliczono go do kategorii "komedia"!To już nie jest komedia-to jest raczej bzdurna amerykańska tandeta sklejona z odpadków humoru w ekspresowym tempie. Głównym zamiarem twórców było obśmianie jak najwiekśzej ilości nowości kinowych (Kod Da Vinci, Harry Potter, Mission Impossible, Opowieści Z Narni, Piraci Z Karaibów, X-Men, Superman, Charlie i Fabryka Czekolady czy nawet Nacho Libre oraz Borat-które z epickim kinem nie maja nic wspólnego). Dowcipy są mierne i oklepane, jednak żeby nie było że tylko krytykuję było kilka (z 2-3) nawiązań nawet dość zabawnych np. tekst "To mama Stifflera", lub Biały Zamek aka White Castle (aluzja do filmu O dwóch takich co poszli w miasto, czy też hiphopowa wersja Piratów Z Karaibów z Jackiem Swallowem:D na czele...niemniej jednak ostrzegam przed wybraniem się do kina (o ile trafi do naszego wszechkulturalnego "kraju raju") będąc trzeźwym. Można spróbować ewentualnie wybrać się ze znajomymi pod wpływem jakiegoś "rozśmieszacza". Radzę jenak poszukać jakiegoś tańczego;) sposobu na obejrzenie tej namiastki komedii.

użytkownik usunięty
mikkemixx

dokladnie......nudne sa juz te parodie :/ straszny film 4 to juz nie bylo to bez braci wayans

ocenił(a) film na 6
mikkemixx

Mimo iż podałeś swoje "argumenty" przeciw ("przerażające jest, że zaliczono go do kategorii "komedia"!To już nie jest komedia-to jest raczej bzdurna amerykańska tandeta sklejona z odpadków humoru w ekspresowym tempie" nie jest argumentem) to i tak zamierzam się nato wybrać do kina

PS. Czepiasz się że w "Epic Movie" sparodiowali "Borata" mimo iż z epickim kinem nie ma nic wspólnego, a co powiesz na to że, w "Strasznym Filmie" sparodiowali "Matrix" który z horrorem też nie ma nic wspólnego.

ocenił(a) film na 2
Syaimaral_sama

To życzę powodzenia, oby się spodobał:)
P.S.Powiem krótko: Więcej Matrix ma wspólnego z horrorem, niż Borat z epickim kinem;P
pozdro

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Promiscuous_Girl

w Scary movie 3 byla np parodiowana 8 Mila, a to raczej nie byl horror:P
Ja tez z ciekawosci sobie obejze, a film ocenie po obejzeniu:D

ocenił(a) film na 10
Pijany_Mistrz

W tym filmie nie chodzi o parodiowanie epickich filmów, tylko epokowych, czyli hitów. Ja czekam z niecierpliwością