Zastanawia mnie relacja między recenzjami na forum (niemal wszystkie bardzo zdecydowanie negatywne), a średnią oceną numeryczną - która wskazuje film jako "niezły"...
znajac uzytkownikow wiekszosc daje 1 nawet go nie ogladajac lub ogladajac kinowa wersje na komputerze miesiac przed premiera w Polsce.W necie krazyla kinowa wersja bardzo słabej jakości, z ciekawosci sciagnalem ale nie dalo sie ogladac,wiec pojde do kina i mysle ze nie pozaluje ani troche...A ci co ogladali to wersje z neta to dlategodaja tak niskie oceny:/
powinieneś sobie darować kino. film jest żałosny. żarty naciągane i wręcz absurdalne. Gdy ja byłam wczoraj na tym w kinie to było nas na sali góra 20 osób, z tym, że 4 osoby opuściły salę z nadmiernej nudy. Ja zostałam do konca bo żal mi było tych 36 zł za 2 bilety. Żałuję jednak, że nie poszłam na coś innego.
wg mnie:
ludzie mają tendencję do zawyżania ocen, a już na pewno nie biorą pod uwagę ich "podpisu". można powiedzieć, że oceny powyżej 7 zdają się być sensownymi. podejrzewam, że ci, którym sie film nie podobał, dawali w granicach 3/4. druga grupa po 9/10. z racji nieproporcjonalności obu grup mamy średnią jaką mamy :D
A ja mówię, że powoli ci co oceniają na tej stronie są coraz głupsi. Znają tylko oceny 1 i 10.
Przecież to jasne. Ilość gwiazdek nie jest prawdziwa. Bo jakby Filmweb oficjalnie mowil, ze film jest beznadziejny, to jaki dystrybutor by sie u nich reklamowal? Przeciez im za to placa, zeby reklamowali filmy.
Prawda jest taka, ze wiekszosc ludzi to debile, ktorzy nie potrafia czytac albo teoretycznie portafia, ale nic i tak z tego nie rozumieja. Trzeba wiec im dac jasny przekaz w postaci gwiazdek. Wtedy debil zajarzy i kupi bilet na taki shit.
Chyba błądzisz za blisko parkietu. Uważasz że taka osobowość trafi na filmweb (IMO interfejs jest jako-tako user friendly), wyszuka film i zinterpretuje gwiazdki? :)
Być może masz rację. Gwiazdki mogą służyć też szybkiemu "wybraniu" filmu na pięć minut przed wyjściem do multipleksu. A propos negatywnych recenzji: Film pt. "Ryś" - porażka roku, a ilość gwiazdek na poziomie "dobry".