film o bezmózgiej sieczce typu "Piła 2,3,4,5" nie wiem ile tego już było, albo "Teksańskiej masakrze...". Naprawdę nie wiem czym się kierują reżyserzy aby takie coś nakręcać. W "Blackout" czyli jakiejś tam windzie, metrze, czy piwnicy jakkolwiek by to tłumaczyć na polski są te same beznadziejne motywy. Zjawia się ktoś kto musi pozabijać wszystkich, nieważna cała reszta, ważna krew, poćwiartowane ciała i związane z tym podteksty czy paranoje głównego bohatera. A gdzie napięcie?, gdzie element zaskoczenia?. Jedno pytanie, czy w tak dużym budynku przez ponad 20h nikt nie korzysta z windy?. Tak się zastanawiałem jakie są plusy tego filmu i na myśl mi przychodzi tylko jedno, że jest krótki. Jeśli ktoś jest psychopatą to proszę bardzo, nie polecam !!!
Chyba kpisz..świetny film, bardzo dobre zdjęcia, konkretne zagrane role i elegancka historyjka :). Na twoje JEDNO pytanie odpowiedź padła z 4 razy więc proszę cię..Porównania do filmideł w postaci piły są tak nie na miejscu, że dramat..a argumenty mogłyby sugerować, że w ogóle tego filmu nie widziałaś:P
Ja uważam ,że winda to średniak 5/10 ale piszę u z innego powodu!...O co ci chodzi z PIłą??....ta angologia to najlepsze horrory ostatnich lat!!...Wogóle nie znasz się na gatunku!!
sredniak ? ten film to chala przez duze C.Fakt poczatek zachecajay ale potem to juz jest jedna wielka porazka.Chodzi tu glownie o fabule ktorą idzie o kant dupy rozbic.Nie wiewm co bylo dla niektorych w niej takiego rewelacyjnego.Watki na odwal sie poprowadzone,jakies lipne streszczenia.Zero jakiegos klimatu i napiecia .Kompletne dno 2/10
O co chodzi z "Piłą"? O to, że po 1 genialnej części nie powinny powstac kolejne, które nie miały ani klimatu, opierały się tylko na pozabijaniu wszytskich, nie wspominając o idiotycznej fabule. Może nie znam się na gatunku, ale z tego co wiem to "Piła" nie jest horrorem.
Zgadzam się, Piła 1 była super, późniejsze części to już trzepanie kasy na widzach...
Co do filmu, bardzo dobry.
Piła to najlepsze horrory ostatnich lat! Ależ się ubawiłem. Idź człowieku do rzeźnika i będziesz miał to samo i na żywo. A i fabuła ciekawsza.
Jesus. Że też taka masa ludzi uważa to gówno za jakieś arcydzieło.
Piła to baaardzo przeciętne gore a nie "horror wszechczasów".
pozdrawiam
PROZAiC