7,6 470  ocen
7,6 10 1 470
Wirtualna podróż na planetę Darwin 4
powrót do forum filmu Wirtualna podróż na planetę Darwin 4

Film super

ocenił(a) film na 9

Film super, jako rozrywka i ciekawie przedstawiona wizja ewolucji życia na innej planecie.

Prawda jest taka, że jeśli spotkamy kosmitów na ich planecie, to mogą mieć kształty, jakich na
ten moment nie potrafimy sobie nawet wyobrazić. Lub mogą być koloru, którego jeszcze nie
znamy, brzmi to absurdalnie ale nikt nie wie jak jest. Być może obcy nas, albo my ich w ogóle nie
zobaczymy, nie wywęszymi, ani nie usłyszymy bo poprostu rozwinęli się na innej planecie na
której gęstość, temperatura i inne parametry zupełnie różnią się od tych na ziemi. Mogą nie mieć
ani zmysłu wzroku, ani węchu, ani słuchu, mogą natomiast mieć inne zmysły o których
kompletnie nic nie wiemy. Kolejną głupotą jak dla mnie jest wmawianie że bez wody nie ma
życia. Dla nas tak, nie ma życia ale na innej planecie organizmy mogły się przystosować na
bardzooo wiele rodzaji trudnych warunków, które dla nas wydawałyby się potężnie ekstremalne.

To moje zdanie o alienach ;p
pozdro

ocenił(a) film na 7
KopsonKrk

To prawda, zbyt często postrzegamy życie na innych planetach przez pryzmat naszego ziemskiego. A dla tych potencjalnie żyjących gdzieś istot, my sami jesteśmy kosmitami :p

ocenił(a) film na 7
Julia_20

No co Ty @Julia_20 :( Ja kosmitą? Czy ja wyglądam jak alien? Wypraszam sobie :D
A tak serio, to całkiem niepoważny film, poważnie mi się podobał :))

ocenił(a) film na 7
jurrock1966

A jak wygląda taki prawdziwy alien? :P nikt nie wie :) Dlatego inne ewentualne istoty żyjące gdzieś tam we Wszechświecie, o ile wykazują inteligencję i znają pojęcie obcego/kosmity, nas mogliby tak właśnie też nazywać ;P

ocenił(a) film na 7
Julia_20

Oj, żartowałem ;p Choć perspektywa nazwania mnie kosmitą przez istotę z innej planety jest bardzo intrygująca ;p

KopsonKrk

zgadza się

KopsonKrk

Zycie na innej planecie mogłoby np. oddychać siarką