Dallas Buyers Club film bardzo dobry , który poprostu wciąga niby temat oklepany AIDS ale dla
mnie ten film miał coś innego co przyciagło od pierwszej do ostatniej minuty :) Duet Matthew -
Leto znakomity :) ogladałam tez Wilka dla porównania i mimo dobrej gry Di Caprio jakoś mnie
nie porwał ten film . Myśle że Wilk dostanie oskara za najlepszy film ale Matthew należy się za
doskonałą grę i nie chodzi tu o to że schudł do tej roli bo aktor może przechodzić różne przemiany
do roli tylko to że czaruje widza swoją grą. Ja zapomniałam oglądając ten film że to jest ten aktor
z komedii romantycznych niektórych udanych o innych lepiej zapomnieć ale ja pierwszy raz
zobaczyłam go w Czasie Zabijania i tam mi się podobał tak samo jak film :) Ogromna przemiana
ze średniego aktora grającego w średnich filmach w aktora który zagrał bardzo dobrze :) także w
Wliku z Wall Street choć krótko :) a szkoda! Należy mu się ten Oskar za grę, za przemianę i może
dzięki oskarowi MAtthew będzie wybierał nadal tak dobre role :)
Z wszystkich nominowanych nie dane mi było zobaczyć jak na razie tylko Chiwetel Ejiofor i jego gry w Zniewolonym. Bardzo lubię Matthew, tak samo jak di Caprio czy Bale'a ale według mojej (!!!)opinii o oscara mogą konkurować tak naprawdę tylko Christian Bale i Bruce Dern z Nebraski.
Fantastyczne kreacje aktorskie.
Zniewolonego nie widziałam jeszcze do oskarów jest troche czasu to obejrze, ale i tak uważam że wygrany jest tylko jeden jest nim Matthew :) ale to moje zdanie :) pozdrawiam
Co jak co, ale temat z HIV i AIDS raczej nie jest oklepany, a omijany szerokim łukiem. Nie oglądałem FIladelfii, ale z tego co mi wiadomo była to ostatnia próba podjęcia tego tematu, a ile lat minęło? Trochę byłem zszokowany, że nigdy nie słyszałem o tej całej sprawie z AZT i tutaj mogę dziękować twórcom tego filmu za uchylenie rąbka w tak niesamowity sposób. Co do McConaugheya, ten pan jest na innym poziomie. Za każdym razem gdy go widzę na ekranie dzisiejszymi czasami (Wilk z Wolf Street, True Detective no i oczywiście Dallas Buyers Club) jestem w zachwycie nad jego warsztatem aktorskim. Nie widziałem go w tych wcześniejszych produkcjach do zapomnienia, ale można bez tego dostrzec, że obrócił swoją karierę o 360 stopni. To jest dla mnie elitarny poziom i dla tego Oskar idzie w tym roku do Matta. Przed Dallas chciałem aby to był jednak Leo, ale po prostu McConaughey jest dzisiaj na kolejnym poziomie.