Witaj w klubie

Dallas Buyers Club
2013
7,8 184 tys. ocen
7,8 10 1 183835
7,4 64 krytyków
Witaj w klubie
powrót do forum filmu Witaj w klubie

Zaryzykuję

ocenił(a) film na 8

Mamy zwycięzców kategorii rola męska 1 i 2 ,co prawda nie mam pełnego porównania bo jeszcze 2 filmy zostały do obejrzenia, zaryzykuję nie ma lepszych

Achrem

Nie musisz ryzykować....bo na pewno nie ma...

ocenił(a) film na 7
JOKER5700

jakbyś mógł, który film byś wybrał jako najlepszy?
pomijając Wilka, który prawdopodobnie podoba się ludziom najbardziej, ale raczej nie wygra właśnie z powodu tej fajności.

paniczBartosz

Kurcze , nie widzialem jeszcze Nebraski ,Tajemnicy Filomeny i Ona.....a z pozostałych....najmniej podobał mi się Wilk z ....a najbardziej to chyba ta Grawitacja...jednak. Ja trochę inaczej na fimy patrze i oceniam je w danej kategorii .Tzn, jak daje 10 gwiazdek np. Ultimatum Bourna to ni jak się to nie ma do 10 gwiazdek np. Lotu nad kukułczym gniazdem....a Grawitacja bo uważam że z wszystkich filmów nominowanych to był najlepiej zrobiony , a we wszystkich innych czegoś brakowało lub było za dużo. Wracając do Wilka...film trwa niemal 3 godziny ,jakby wyciąć z niego sceny orgi,ćpania i generalnie gołych cycków co 10 min to pewno by trwał trochę ponad dwie .(tzn, nie mam nic do cyckow...HEhe..) a Leo no cóż kibicuje mu już od jakiegoś czasu , w zeszłym roku miał też Gatsbiego...także pewno tego oscara mu dadzą...natomiast moim faworytem nie jest....może dlatego że film mi się nie podobal...Tak sobie myślę ....Social Network Finchera....też o wielkim tego swiata , tez od pucybuta do bogacza...a jakoś sama struktura filmu mi bardziej odpowiadała...no ale konsensus....Ja bym dał oscara za najlepszy film z nominowanych oczywiście Grawitacji ...no ale to oczywiście moje prywatne zdanie....

ocenił(a) film na 7
JOKER5700

heh, ja wlasnie kompletnie nie kupuje tej grawitacji.
nie był to film zły, ale nie pasuje mi jako oscarowy kandydat w najwazniejszej z kategorii.
faworytem jest zniewolony, ale nie wierze zeby wygral. zabraklo mi w sobie emocji, w czasie ogladania filmu.
i wlasnie szukam tego zwyciezcy wsrod innych filmow :)
z drugiej strony ... moze jestem w bledzie i wygra np Grawitacja. na sile mozna doszukac sie w niej waznego tematu, a wlasnie temat i wartosci sa najwazniejsze w hollywood jesli chodzi o rozdanie oscarow.