Wkraczając w pustkę

Enter the Void
2009
7,2 22 tys. ocen
7,2 10 1 22071
7,5 31 krytyków
Wkraczając w pustkę
powrót do forum filmu Wkraczając w pustkę

chciałbym poznać osobę, której się podobało. jeżeli takie się znajdą, to 99% z nich będzie można określić przy pomocy cytatu, który podam poniżej. film jest do przysłowiowej du**. nudny. nic prawie się w nim nie dzieje, a wszystko jest w
konwencji
"naćpałem się, jestem ćpunem, to takie fajne". trochę żałosny ten film.

ocenił(a) film na 9
krystian_dd

Żałosny ten komentarz. Film genialny od samej strony wizualnej, a do tego porusza ważne filozoficzne kwestie.
Ciekawe że film dostał się do konkursu głównego w Cannes, nie słyszałem żeby w jury zasiadali ćpuni.

krystian_dd

mi się bardzo podobał ten film a nie jestem ćpunem i na pewno nie należę do 1% tych, którym się on podobał. poza tym ja bym nie chciała poznać takiej osoby jak Ty - ograniczonej i z góry narzuconym zdaniem i opinią nt. drugiego człowieka.

Lueg

zapewniam cię, że byś się zdziwił co do mojej osoby, jednak nie zmienia to faktu, że to jest moja opinia i nie powinieneś oceniać mnie po tym czy ten film mi się podobał i co o nim sądzę, bo to jest dopiero narzucanie opinii z góry i bycie ograniczonym oraz ignorantem. Prawda jest taka, że ten film tak samo jak Requiem dla Snu (który uważam, że był naprawdę dobry) jest widziany przez połowę młodzieży, jako "film o ćpunach, to takie fajne, bo ćpają". To jest smutna prawda i w tym wypadku wiem co mówię.

ocenił(a) film na 5
krystian_dd

Czekaj, czekaj, bo chyba jednej drobnej rzeczy nie zauważyłeś. To właśnie ty oceniasz ludzi po tym, czy im się film podobał czy nie.

krystian_dd

Chciałem zapytać czy wiesz koleżko co to kino ekspresyjne? Bo z tego śmiesznego tematu wynika że nie bardzo. Uzupełnij braki z historii filmu a potem może miej się za eksperta.

mblind

Dokładnie, chłopczyno.

ocenił(a) film na 8
krystian_dd

Średnia ocen: 7,1/10, więc paru nudziarzy byś znalazł ;P

ocenił(a) film na 8
krystian_dd

Powiedział gość, który dał Las Vegas Parano 10/10, hehehe
Mi się podobał.
I to nie jest film o ćpaniu.
Dzieje się tam bardzo dużo, a że jest trochę za długi ( o jakieś 40 minut) to już inna kwestia.

ocenił(a) film na 8
krystian_dd

Nic nie zrozumiałeś. To nie jest film oćpaniu.