Wkraczając w pustkę

Enter the Void
2009
7,2 22 tys. ocen
7,2 10 1 22071
7,5 31 krytyków
Wkraczając w pustkę
powrót do forum filmu Wkraczając w pustkę

yeah

ocenił(a) film na 9

mogło być fantastycznie....było tylko rewelacyjnie:) moim zdaniem akcja z "love hotel-em" trochę niepotrzebna - ale i tak warto, coś niesamowitego

ocenił(a) film na 8
fazard

Akcji z love hotelem mogłoby nie być - jak dla mnie popsuła odbiór filmu. W zasadzie nie sama akcja, ale generalnie to zakończenie. Przecież wsio było jasne i ujęcia pieprzących się par (włącznie z tym mega nowatorskim, nakręconym z wnętrza kobiety) były zupełnie niepotrzebne.. Reżyser wątpił też chyba trochę w inteligencję widzów, umieszczając napis "THE VOID" na samym końcu.

Zakończenie ucięło dla mnie dwie gwiazdki - niestety, bo "Enter the void" byłoby filmem niemalże idealnym. Rewelacyjny klimat, muzyka, aktorzy, zdjęcia, wszystko.

ocenił(a) film na 9
tommash

ludzie, ta słynna scena - to tylko kilka sekund, w dodatku naprawdę piękne, a wy się nia niezdrowo ekscytujecie, bulwersujecie, wszystkim krytykom ona film przesłania. Wrzuccie na luz. FIlom jest rewelacyjny w calosci, a wy w kółko o tej jednej scenie.

tommash

A czy nikomu nie przyszło na myśl, że akcja z Love Hotelem jest kwintesencją całego filmu ?? Dlaczego ? Podejmijcie dyskusję to wytłumaczę, bo tak w próżnię ;) nie chce mi się pisać.