PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724694}
7,8 163 tys. ocen
7,8 10 1 162660
7,3 70 krytyków
Wołyń
powrót do forum filmu Wołyń

czy w filmie

ocenił(a) film na 10

sa barrdzo brutalne sceny ? moja 13letnia siostra chce ze mna dzis isc na seans i nie wiem czy powinienem ja zabrac..... prosze o odpowiedz

ocenił(a) film na 5
sztohas

Nie zabieraj jej.

ocenił(a) film na 10
sztohas

Odradzam, zdecydowanie. W filmie są sceny wyciągnięte z Wołynia, czyli bardzo brutalne. Zrywanie skóry żywcem czy rozrywanie końmi to nie są sceny dla 13 latki...

Jeden z brutalniejszych filmów jakie widziałem, jeśli nie najbardziej.

ocenił(a) film na 10
sztohas

W filmie jest kilka brutalnych scen, jednak w większości przypadków nie trwają one zbyt długo i są szybko pocięte. Dodatkowo dużo też zależy od wrażliwości siostry. Film sam w sobie nie jest jakaś bezsensowna rzeźnia, cała brutalność została raczej zepchnięta na drugi plan. Jednak jest dość dołujący, niepokojący i szokujący, zwłaszcza dla osób, które nie oglądają zbyt wielu tego typu filmów.

ocenił(a) film na 8
sztohas

Jeżeli chce na taki film iść to jak najbardziej zabierz. Choć gdzieniegdzie sceny są bardzo brutalne, to tak jak przedmówca mówi, są raczej krótkie, i nie są machiną która dźwiga film, a jedynie rzetelnym dopełnieniem właściwej treści filmu - wojennej rzeczywistości.

ocenił(a) film na 10
Dreadion

Na filmie bylem jednak sam, bez siostry.. inni odradzali wiec jej nie wzialem.. po seansie jestem ogolnie wstrzasniety... nie dawno wrocilem z kina..... ciezko mi bedzie zasnac.........

ocenił(a) film na 10
Dreadion

zapomnialem dodac, ze podczas seansu para , ktora siedziala obok mnie to dawali mi chusteczki bym sie ogarnal bo strasznie to przezywalem......wciaz mysle o tym filmie... o tych ludziach co to przezyli... szczerze nie interesowalem sie tym... wogole nie slyszalem zreszta, szczerze o tej rzezi..... siostra sie ze mnie smieje dlaczego jestem taki ponury i smutny..... powiedzialem jej, ze jak dorosnie i obejrzy ten film to mnie zrozumie...