Wojna Charliego Wilsona

Charlie Wilson's War
2007
6,7 26 tys. ocen
6,7 10 1 25987
6,6 17 krytyków
Wojna Charliego Wilsona
powrót do forum filmu Wojna Charliego Wilsona

...na filmwebowcach. Mam film od dłuższego czasu, ale po niepochlebnych komentarzach i niskiej ocenie unikałem go decydując się na inne, tymczasem spotkała mnie bardzo miła niespodzianka.

Nie wiem czego oczekujecie po tego typu filmie. Nastawiacie się pewnie na szybką akcję, efektowne wybuchy, mniej lub bardziej przewidywalny suspens, tymczasem jak ktoś wam oferuje inteligentne, zabawne kino polityczne, bez patriotycznego zadęcia, z którego w dodatku można wynieść odrobinę wiedzy, to bronicie się przed tym prostackim ubliżaniem.
Baa, po komentarzach widać, że trudno niektórym zrozumieć, nie tak przecież trudny film.

ocenił(a) film na 8
Barabarasz

Zgadzam się w 100 % i podpisuje się oboma rękami.

ocenił(a) film na 8
Barabarasz

Obiema rękami*

Późno już było :P

ocenił(a) film na 8
Barabarasz

tak jest! nie rozumiem skad tak niska ocena, skad tyle negatywnych komentarzy... hmmm... fakt, film trudny... warto poznac troche faktow historycznych na temat tej wojny i jej nastepstw, zanim sie go obejrzy (i oceni)

beniaminczech

To najlepszy dowód na to, że trzeba mieć własny rozum, a opinie - jesli mamy tendencje do sugerowania się nimi - czytać dopiero wtedy, gdy się film juz obejrzało:)

Fajnie, że film się podobał - dla mnie był taki sobie, ale Hoffman jak zwykle znakomity:)