...czy nikt tego nie wyłapał? Czytam komentarze i same pojazdy po filmie, a cała historia jest świetną metaforą zmieniającego się klimatu, niszczenia ziemi, ocieplenia itd. W przyszłości nie udało się już świata uratować armią, kulami, wojskiem itd, bo było za późno. W teraźniejszości walka z poziomu nauki była jedynym ratunkiem. Truciznę wynaleziono dopiero 30 lat później kiedy już zmiany były nieodwracalne, dlatego trzeba było wrócić i działać teraz już! Do tego symulacja topniejących lodowców, które skrywają pod sobą zagładę świata - no to jest genialne! Dla mnie bardzo dobry ze względu na przesłanie. A efekty, potwory, wybuchy, akcja - to wszystko przy okazji i naprawdę dobrze się to ogląda.
Ja też tak od razu stwierdziłam,że to bajka z morałem....jak nie zadbamy i ziemię i rozmrożą nam się bieguny, to nie wiadomo jakie bakterie i zarazki mogą nas zaatakować.Już mamy pandemię covid....a co będzie następne?!
MŚ w Katarze odbędą się zimą, bo Katar wyłożył mnóstwo kasiory na przekonanie ludzi o tym decydujących. Klimat nie ma nic do tego.