PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=298581}
5,1 197 tys. ocen
5,1 10 1 197139
6,1 63 krytyków
Wojna polsko-ruska
powrót do forum filmu Wojna polsko-ruska

Moja polonistka bardzo ją zachwalała-i ja się zgodzę.Młoda babka a weszła w świat literacki
z wielkim hukiem.Jasne,część ma wiele do zarzucenia ''językowi'' jakim się posługuje,bo
często za ładny to on nie jest (delikatnie mówiąc).Ale te wulgaryzmy są usprawiedliwione,bo
to taka ''stylizacja środowiskowa''.Lubicie ją?

Ulisseska

ja nie. nie czaje jej kompletnie.
w filmie denerwował mnie styl jej wysławiania się.
w sumie, nic do niej nie mam, ale nie przepadam za nią.

ocenił(a) film na 4
Ulisseska

Dyskusja o Masłowskiej:
http://www.filmweb.pl/forum/INNE/Dorota+Mas%C5%82owska...+Ksi%C4%99%C5%BCniczka+ czy+b%C4%99kart+polskiej+literatury,588005

ocenił(a) film na 2
Ulisseska

MAsłowska to przykład wpływu jaki media mają na naszą rzeczywistość. Kompletnie nieznaną autorkę wypromowała Gazeta Wyborcza poprzez nagrodę NIKE i obwieszczała na swoich łamach, że to objawienie w literaturze, głos pokolenia, itp. GÓWNO! Pisarstwo MAsłowskiej to przybrana wulgaryzmami grafomania pełną gębą .

ocenił(a) film na 8
Kazikowy

Ja uwielbiam;)

ocenił(a) film na 1
Ulisseska

Osobiście nie przepadam. Dlaczego? No cóż być może wynika to z mojej ignorancji ale nie potrafię ocenić czy jest nowatorską pisarką czy grafomanką która zrobiła karierę bo wszyscy tak desperacko potrzebowali czegoś nowego, że zachwycili by się czymkolwiek byle by odstawało od tego co znają. Poza tym jej książki nie wzbudzają we mnie żadnych uczuć ani negatywnych ani pozytywnych poprostu kolejny wulgarny "film". I wydaje mi się że moda na Masłowską przeminie tak samo jak już dawno przeminęła moda na Marka Hłaskę (chociaż jego akurat bardzo lubię mimo że nie uważam go za pisarza wybitnego)