Wojownicze żółwie ninja: Wyjście z cienia

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows
2016
5,8 24 tys. ocen
5,8 10 1 24162
3,5 12 krytyków
Wojownicze żółwie ninja: Wyjście z cienia
powrót do forum filmu Wojownicze żółwie ninja: Wyjście z cienia

Nie dla starszych widzów oczekujących chociaż szczypty logiki i realizmu. Trudno się tutaj rozpisywać o wadach, jest ich multum - wada goni wadę, gra aktorska Megan Fox.... i tak dalej i tak dalej.

Jeden komentarz na forum był trafny - 12 latek będzie mega zadowolony, jest rozwałka, są zabawne akcenty humorystyczne (sam się parę razy uśmiechnąłem), jest kilka spoko scen - no ale wszystko dla dzieciaków. Osoba dorosła się bardzo rozczaruje, zwłaszcza osoba z nostalgią do wersji z lat 90.

Myślałem nawet o tym, żeby takie żółwie Ninja zrobić w połączeniu stylu Nolana z jakimś komediowym reżyserem. Zachowanie realizmu (żółwie bardziej kształtów ludzkich, nie latające po dachach wieżowców itp. itd. - bardziej w stylu ninja ) z nutką efekciarstwa (slow motion, cgi) i akcentem komediowym :) Takie połączenie pasowało by jednak znów chyba do starszej grupy docelowej, chociaż kto wie :)

DamianNK91

Ja tam jestem starszym widzem, oglądałem kreskówke w latach 90, grałem w świetną grę na amidze (na tamte czasy grafika ekstra), miałem nawet figurki a film bardzo mi się podobał, obydwie części. Megan to Megan, jest po to w filmie żeby 'zawiesić oko', już w Transformersach nie oczekiwałem po niej wiele. Co do błędów i niedociągnięć to ja bym się nie doszukiwal bo nie ma sensu, w końcu to Żółwie Ninja powstałe na skutek eksperymentu broniące Ziemi przed kosmitami :p