PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=515048}

Wolverine

The Wolverine
2013
6,7 133 tys. ocen
6,7 10 1 133330
5,4 38 krytyków
Wolverine
powrót do forum filmu Wolverine
ocenił(a) film na 8
Bejts

Podbijam.

ocenił(a) film na 6
Bejts

Dobre pytanie ;) Nie mogę sobie przypomnieć, żeby gdzieś w filmach albo w tych komiksach, które znam, pojawiła się odpowiedź (ale zastrzegam, że nie znam ich wiele).

Bejts

Mnie się wydaję, że mógłby. On nadal jest człowiekiem a nie wampirem. Jego zdolnością tak naprawdę nie jest nieśmiertelność tylko wysoka regeneracja. Teoretycznie można to podciągnąć pod nieśmiertelność, ale jak mu utniesz głowe... ;] Poza tym prócz stali ma mięśnie i krew a ta musi być zasilana inaczej braknie struktury przewodzącej tlen i mózg szybko padnie z braku paliwa.

ocenił(a) film na 10
Bejts

nie wiem czy może umrzeć z głodu, ale na pewno zajęłoby to trochę czasu. Istnieje historia, w której Logan jest uwięziony pod lodem i aby nie umrzeć z głodu odcina sobie kawałek ciała i to zjada... a rana mu się zasklepia...

ocenił(a) film na 4
Hybryda_

Mógłbyś/Mogłabyś podać tytuł tego komiksu? Chętnie przeczytam.

ocenił(a) film na 8
Bejts

W sumie to w niektórych komiksach (z tego co pamiętam) nawet się wysadza i się regeneruje z pozostałego szkieletu... Albo gada z Nickiem Furym i okazuje się, że to sama głowa Logana i wg Nicka jego zdolność nie polega na regeneracji, tylko na przetrwaniu... Dopiero po paru chwilach łączą go z ciałem. Co scenarzysta, to inny wymiar mocy. Widziałam też informacje, że po zniszczeniu płuc czy głowy Logan może oddychać przez skórę.

ocenił(a) film na 8
Jess_Stella

Czytalem, że ktoś uciął mu głowe i wrzucił ją na dno ocenau/morza i dopiero po jakimś czasie go wyłowili. A przez ten czas jego ciało było w innym miejscu, a jego głowa oddychała pod wodą przez pory w skórze.

Został też niemalże całkowicie spopielony, i zregenerował sie z jakiś tam pojedyńczych komórek, które pozostały na metalowym szkielecie.

Ile prawdy w powyższych informacjach, nie wiem. Tylko czytałem jako ciekawski nie w komiksach.

ocenił(a) film na 5
Bejts

Nie wiem czy mógłby umrzeć z głodu, ale w walce każdy zwykły człowiek mógłby go załatwić tym:

http://static.multipino.pl/photoOffer/p/428595_p.jpg

:P

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
DominiQs86

Rozjebałeś system xd

ocenił(a) film na 5
Nefi22

Taka prawda, trochę magnesu i Wolfi ani drgnie :P

ocenił(a) film na 4
DominiQs86

Zawsze Wolverine moze przeciąć ten magnes, przypomne wam o stalowych drzwiach kiedy uciekł po wstrzyknięciu adamantium. A co do kwiesti głodu : oczywiscie że nie może umrzeć z powodu głodu. Co prawda woli jeść, bo czuje ból jak każdy inny człowiek, więc ból z głodu też, jednak komórki które obumarną z powodu braku paliwa zregenerują się. i tak non-stop co nam daje jego nieśmiertelność w bólu.

ocenił(a) film na 5
Stomolko

Ale stalowe drzwi nie trzymały jego rąk nieruchomo, a magnes jego całe ciało by trzymał wraz z "przyklejonymi" rękoma i ani by drgnął jak w scenie z filmu "X-Men" gdzie Wolfie siedział w pociągu z Rogue i przyszedł magneto albo w "X-Men Ostatni Bastion" jak Wolfie był w tym lesie, gdzie Magneto zbierał armię i też złapał Wolfiego w bezruchu, więc taki magnes gdyby go uniósł np. w pozycji plecami w górę to Wolfie nic by nie zrobił i tylko by sobie wisiał taki przyklejony :P

Pozdro

DominiQs86

Magnez przyciąga tylko metale ferromagnetyczne jak żelazo, stal, nikiel czy kobalt itp. A co ze złotem, srebrem, miedzią, aluminium?? No właśnie :) Pytanie czy adamentium jest ferromagnetykiem :) Magneto natomiast w przeciwieństwie do magnesu może zabawiać się z wszystkimi rodzajami metali.
Pozdrawiam