PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=515048}

Wolverine

The Wolverine
2013
6,7 133 tys. ocen
6,7 10 1 133164
5,5 50 krytyków
Wolverine
powrót do forum filmu Wolverine

Nie uważacie, że Jackman jednak jest już ciut za stary do tej roli? W końcu od kiedy pojawił się w pierwszym filmie z Rosomakiem minęła dekada. Obecnie nie wygląda jak młody bóg, biorąc pod uwagę, że ten film będzie retrospekcją.

Co o tym sądzicie?

ocenił(a) film na 8
davideck

Zdecydowanie nie jest za stary. W komiksach Logan wygląda na 50-parolatka.
Jeśli w Niezniszczalnych 20 lat starsi wymiatają, to Jackman też jeszcze długo może grać Logana.

davideck

otóż to, komiksowy wolverine był starym brzydalem, kolokwialnie rzecz ujmując, to produkcje filmowe zrobiły z niego świeżutkiego przystojniaka

ocenił(a) film na 8
davideck

hahaha, wolverine - mlody? Oh jak latwo rozpoznac widza, ktory widzial 'pierwszy' film i nie interesuje sie universum i pozniej wyciaga niepoprawne wnioski.

Nie chcem cie urazic w zaden sposob, ale warto sie zapoznac 'szerzej', bo naprawde duzo oposciles.

Mr_Krytyk

ty opuściłeś różnicę między pytaniem, a odpowiedzią.

Mr_Krytyk

zdaję sobie sprawę, że The Wolverine będzie prequelem do serii X-Men :) stąd moje pytanie o wygląd Jackmana jako, że mógłby wyglądać ciut za staro do prequelu. No offence taken.

ocenił(a) film na 8
davideck

Ah, no tu masz racje....faktycznie troche dziwnie wyjdzie ze starszy wczesniej niz pozniej ;D no ale coz taki juz market filmowy.

ocenił(a) film na 7
davideck

to nie bedzie prequel rezyser wypowiedzial sie ze wydazenia przedstawione w filmie dzieja sie po ostatnim bastionie :)

ocenił(a) film na 6
davideck

Nie, absolutnie nie.

ps.taaa zdecydowanie radzę poczytać (vel pooglądać) orginalny komiks ;-)

davideck

Jeżeli Wolverinem nie będzie Hugh Jackman, to nie warto robić filmu z udziałem Wolverina.

ocenił(a) film na 7
davideck

Według mnie jak się za bardzo zestarzeję to mu maskę założą i po problemie bo nie widzę innego aktora na to stanowisko bez niego rosomak nie istnieje.

davideck

Nieeee. Hugh jest zbyt zaje*isty jako Logan. A jak się zestarzeje to nic:
http://herospy.com/wp-content/uploads/2010/03/wolverine_66_turnervariant1.jpg

ocenił(a) film na 9
davideck

Hugh Jackman ma 44 lata czyli do 65 jeszcze mu dużo zostało więc jeszcze kilka razy wcieli sie w rosomaka.
Ja nie widze innego człowieka w roli rosomaka. No chyba że samego Logana z komiksów.

ocenił(a) film na 7
davideck

Nikt nie wykreuje tej postaci lepiej niż on ;]

ocenił(a) film na 6
GDK.

Właśnie on sie nie nadaje pod żadnym względem ! Jest za przystojny, nie ma chrapowatego głosu ogółem słabooo

ocenił(a) film na 7
jasiunr1

nie ma lepszego niż Hugh na to miejsce o kropka ;]

ocenił(a) film na 6
GDK.

Bo nie widziałeś nikogo innego ;]

ocenił(a) film na 7
jasiunr1

i mam nadzieje że nie zobaczę ;]

jasiunr1

Na tyle innych bardzo źle dobranych aktorów w ekranizacjach komiksów jakich mieliśmy już okazję oglądać to Hugh jest jednym z tych niewielu dobrze dobranych. Proponuję spojrzeć na to z tej strony

ocenił(a) film na 6
davideck

nie rozumiem o co ci chodzi Hugh wygląda rewelacyjnie i nie wyobrażam sobie nikogo innego w roli Wolverina. Chciałbym tak wyglądać kiedy będę w jego wieku

ocenił(a) film na 8
zonk_2

O to chodzi, że Wolverine tak nie wygląda, powinien być aprzystojny, a Jackmana wybrano najprzystojniejszym aktorem.

davideck

hahaha serio? poczatkowo myslalam, ze to zart. to oryginalnie Wolverine jest zdziadziałym, brzydkim i niskim facetem. to na potrzeby komercji wybrali Jackmana do tej roli. Prawda jest taka, ze bardziej adekwatnym aktorem bylby tutaj chocby Robin Williams;) teraz oczywiscie zartuje, ale powaznie, nawet jemu blizej do prawdziwego Wolverina, niz Jackmanowi. Jednak nie ukrywam, ze lepiej sie kojarzy Wolverina z wysokim, umiesnionym, silnym etc. mezczyzna, niz "knypkiem". Hugh Jackman jest idealny do tej roli i jesli on przestanie grac Wolverina, to nie ma juz sensu krecic o nim filmow.

googaify

spoko. po to zasięgnąłem Waszych opinii go nie miałem do czynienia z komiksami. W takim razie jestem spokojny ;p