PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=515048}

Wolverine

The Wolverine
2013
6,7 133 tys. ocen
6,7 10 1 133330
5,4 38 krytyków
Wolverine
powrót do forum filmu Wolverine

Jeśli dobrze pamiętam to pojawił się on w dodatkowej scenie po napisach, ale w "X-Men: Ostatni bastion" został zabity przez Jean Grey / Phoenix.

Więc jak to jest z tym Xavier'em ?

ocenił(a) film na 7
adas_tcz_filmweb

Wysłał swój umysł do ciała właśnie tego gościa z bastionu po napisach.

ocenił(a) film na 5
koo_2

W Ostatnim bastionie w dodatkowej scenie to pamiętam, że była to scenka z Magneto jak lekko poruszył pionek od szachów.

ocenił(a) film na 7
adas_tcz_filmweb

Była jeszcze scena w jakimś szpitalu.

ocenił(a) film na 5
koo_2

hmm.....to chyba jej nie widziałem.

adas_tcz_filmweb

http://www.youtube.com/watch?v=ZSkn3KYwmtc proszę bardzo. Scena która nadaje sens pojawienia się Xaviera na końcu Wolverina.

ocenił(a) film na 5
kacpog123

Dzięki wielkie :)

adas_tcz_filmweb

jest jeszcze inna teoria - czytałem o tym na jakimś forum obcojęzycznym bo mnie rózwnież zaintrygowała obecność Xaviera i Megneto w pełni mocy (które stracił w Ostatnim Bastionie). Zwłaszcza że akcja Wolverina chronologicznie toczy się po Bastionie. Otóż część fanów uważa że dodatkowa scena w której pojawia się Charles Xavier to nawiązanie do nadchodzącego X-Men: The Days Of The Future Past, które ma odbywać się w conajmniej(!) dwóch płaszczyznach czasowych i jest prawdopodobne że będą też podróze w czasie. Jeśli to okazę się prawdą to możliwe że postacie Doktora i Magneto, które w owej scenie spotkały się Rosomakiem pochodzą z przeszłości w której Xavier jeszcze żył a Magneto był w pełni sił. Nie wiem na ile to może być prawdą, bo nie czytałem nigdy komiksów z tego uniwersum, ale wydaje mi się to być dość racjonalne. Poza tym ludzie któzy wypowiadali się na wspomnianym przeze mnie wcześniej forum wydawali się być dość oczytani i dysponowali obszerną wiedzą z komiksów więc coś tym może być. pozdrawiam ;)

arial_adriano2

Zapomniałem dodać że nie ma wątpliwości że scena ta nawiązuje do X-Men TDOTFP ponieważ jest tam moment w którym Wolverine spogląda na reklamę Trask Industries, a jak wiadomo od jakiegoś czasu to właśnie ta korporacja ma odgrywać w nadchodzących X-Menach jedną z kluczowych ról.

ocenił(a) film na 5
arial_adriano2

Dzięki za wytłumaczenie :)