Dokładnie to nie są zombie tylko CGI -ludzie zainfekowani jakimś cholerstwem , zacznijmy od tego że filmy o zombie powinny mieć kategorię wiekowa R albo NC17 , ale tu tkwi szkopuł żadna znacząca się wytwórnia filmowa w stanach by go nie wydała , dlaczego ??????????????? nie wiem czego się boją może za mało jest ludzi dorosłych i wolą trzepać kasę na debilach i gówniarzach niż dać ludziom krwistą ekranizację książki ? .
Wszyscy niezwiązani recenzenci z marketingową kampanią , dają temu filmowi od 5 w dół ,nawet w Forbsie czytałem niepochlebny artykuł ale tez go zbytnio nie krytykujący w tym wypadku będzie podobnie jak z Prometeuszem tam wielkie nazwisko Scotta tu wielki Brad Pitt.Ja ten film skrytykuje , gdyż czytałem książkę i wystarczyły mi zwiastuny by postawić na nim kreskę ,film ma tyle wspólnego z książką , jedynie tytuł i to też nie do końca i postać Garrego Lanea na tym się kończą podobieństwa.
Kto lubi baje PG13 połknie to i się nie zadławi , banda hipsterów i gówniarzy w naszym kraju będzie go sławić pod niebiosa.
Boję się, że nie będzie widać jak ci zainfekowani kogoś rozszarpują, że film będzie lekki i przyjemny do oglądania. :(
Szkoda, że nie trzymali się książki tylko tak to wszystko zmienili.
Film będzie lekki jak pierdniecie przepraszam za kolokwializm ale czytałem i oglądałem dość recenzje , ktoś na rottentomatoes napisał:
"The movie doesn't work because it feels like you're watching a really good R-rated film "edited for television"."
ja natomiast czytalem wiele opinii bardzo pozytywnych, ktorych nie chce mi sie szukac i tu przytaczac. Coz, jeszcze tydzien, i jesli film bedzie do dupy trudno, ale mam nadzieje, ze bedzie zajebisty.
Ja od dwóch lat czekam na ten film, wiec nie ma mowy, musze zobaczyć od razu pierwszego dnia.
Trudno chyba zrobić film familijny o zombie ;-) wiec mysle ze będzie co najmniej ok.
On ich nie zabija transformuje,przekształca 12 sekund i jesteś tym czymś to jest wirus , ten film nie ma nic wspólnego z zombie i książką na której niby się oparli przy tworzeniu tego ''dzieła''.
Z recenzji kolego , jak już wcześniej pisałem sledze kulisy powstawania tego ''filmu''.
Ten wirus nie zabija , a ci zainfekowani tylko gryzą i szczękają zębami nie ma sceny w filmie jak rozszarpują człowieka na strzępy czy krowę w Indiach , a takie sceny właśnie były w książce masz spoiler.