6,6 196 tys. ocen
6,6 10 1 196173
5,5 47 krytyków
World War Z
powrót do forum filmu World War Z

Trochę zerżnięty Resident Evil Apokalipsa

ocenił(a) film na 7
anubis2342

A co konkretnie?

użytkownik usunięty
StrangeGuy

Pewnie zombie ;-)

ocenił(a) film na 7

Tyle że w tym filmie nie ma zombie :)
Przynajmniej dla mnie to nie są zombie.

StrangeGuy

Dokładnie to nie są zombie tylko CGI -ludzie zainfekowani jakimś cholerstwem , zacznijmy od tego że filmy o zombie powinny mieć kategorię wiekowa R albo NC17 , ale tu tkwi szkopuł żadna znacząca się wytwórnia filmowa w stanach by go nie wydała , dlaczego ??????????????? nie wiem czego się boją może za mało jest ludzi dorosłych i wolą trzepać kasę na debilach i gówniarzach niż dać ludziom krwistą ekranizację książki ? .
Wszyscy niezwiązani recenzenci z marketingową kampanią , dają temu filmowi od 5 w dół ,nawet w Forbsie czytałem niepochlebny artykuł ale tez go zbytnio nie krytykujący w tym wypadku będzie podobnie jak z Prometeuszem tam wielkie nazwisko Scotta tu wielki Brad Pitt.Ja ten film skrytykuje , gdyż czytałem książkę i wystarczyły mi zwiastuny by postawić na nim kreskę ,film ma tyle wspólnego z książką , jedynie tytuł i to też nie do końca i postać Garrego Lanea na tym się kończą podobieństwa.
Kto lubi baje PG13 połknie to i się nie zadławi , banda hipsterów i gówniarzy w naszym kraju będzie go sławić pod niebiosa.

ocenił(a) film na 7
kadim_filmweb

Boję się, że nie będzie widać jak ci zainfekowani kogoś rozszarpują, że film będzie lekki i przyjemny do oglądania. :(
Szkoda, że nie trzymali się książki tylko tak to wszystko zmienili.

StrangeGuy

Film będzie lekki jak pierdniecie przepraszam za kolokwializm ale czytałem i oglądałem dość recenzje , ktoś na rottentomatoes napisał:
"The movie doesn't work because it feels like you're watching a really good R-rated film "edited for television"."

użytkownik usunięty
kadim_filmweb

ja natomiast czytalem wiele opinii bardzo pozytywnych, ktorych nie chce mi sie szukac i tu przytaczac. Coz, jeszcze tydzien, i jesli film bedzie do dupy trudno, ale mam nadzieje, ze bedzie zajebisty.

ocenił(a) film na 7

Ja mam rozterkę czy na to iść. Nie chcę się bardzo rozczarować :)

użytkownik usunięty
StrangeGuy

Ja od dwóch lat czekam na ten film, wiec nie ma mowy, musze zobaczyć od razu pierwszego dnia.
Trudno chyba zrobić film familijny o zombie ;-) wiec mysle ze będzie co najmniej ok.

Obejrzysz to się przekonasz.

kadim_filmweb

jeśli wirus zabija człowieka, a potem go ożywia TO JEST TO ZOMBIE

The_Fallen

On ich nie zabija transformuje,przekształca 12 sekund i jesteś tym czymś to jest wirus , ten film nie ma nic wspólnego z zombie i książką na której niby się oparli przy tworzeniu tego ''dzieła''.

kadim_filmweb

Ale SKĄD to wiesz? Przecież wirusy zwykle zabijają człowieka i ożywiają mu mózg tak jakby.

The_Fallen

Z recenzji kolego , jak już wcześniej pisałem sledze kulisy powstawania tego ''filmu''.
Ten wirus nie zabija , a ci zainfekowani tylko gryzą i szczękają zębami nie ma sceny w filmie jak rozszarpują człowieka na strzępy czy krowę w Indiach , a takie sceny właśnie były w książce masz spoiler.

kadim_filmweb

To było powiedzieć, że z recenzji już na początku.

The_Fallen

Uwierz mi że ja już wałkuję ten temat od początku.

użytkownik usunięty
StrangeGuy

Nie bądźmy matamatycznie zasadniczy, bo będziemy postrzegani jako nudziarze :-)