6,6 196 tys. ocen
6,6 10 1 196162
5,5 47 krytyków
World War Z
powrót do forum filmu World War Z

Dlaczego nie che Gerremu podać Imienia i Nazwiska? Jakieś pomysły?

ocenił(a) film na 6

Przedstawia się ksywką, nie szarżą. Segen to nie stopień wojskowy...Chyba pomyliło Ci się z sarge - potocznie na sierżanta po ang.

użytkownik usunięty
Tyrq

Segen i Segen mishne to OF-1, czyli Porucznik i Podporucznik. Zresztą bez znaczenia.

Pytanie w mocy: Dlaczego nie chciała podać imienia i nazwiska kolesiowi który ja ocalił?

ocenił(a) film na 5

Bo tylko Pitt gra w tym filmie i tylko on, jako gwiazda, może mieć imię i nazwisko. Reszta mało znanych aktorów to skoczki, segeny, kapitanowie i byli agenci CIA.

ocenił(a) film na 8

dlatego, żeby lane'owi było łatwiej ją zabić w razie czego

użytkownik usunięty
skalka

to ma sens
kupuje to. thx

Military Intelligence Directorate (Israel) - wygoogluj sobie, to zrozumiesz

użytkownik usunięty
Suzina

co wywiad wojskowy ma do tego? możesz jakoś bardziej zrozumiale wyrazić swoją myśl?

Ta babka Segen czyli porucznik, to oficer Sajjeret Matkal (zielony beret), ich dane osobowe są tajne

Suzina

Tu masz kolory izraelskich wojskowych beretów:
https://guide.alibaba.com/shop/israel-defense-forces-berets-air-force-navy-armor -corps-artillery-corps-border-police-without-beret-pin_62733042.html

Suzina

A tu z czego nasza Segen (i inni) strzelają w tym filmie:
http://www.imfdb.org/wiki/World_War_Z
Ogólnie niebanalna postać, mam nadzieję, że wystąpi w drugiej części ;)

użytkownik usunięty
Suzina

Żołnierze Sajjeret Matkal nie noszą elementów odznaczeń i umundurowania pozwalających na identyfikacje przynależności ich do tej jednostki. Poza tym nikt nie kazał jej podawać swoje prawdziwe imię. Każdy oficer(załóżmy też że i podoficerowie i żołnierze jednostek specjalnych) wywiadu ma ustanowione na potrzeby pracy zastępcze personalia. Piszesz trochę nie na temat.

Wyjaśnienie skalka jest tutaj zasadne.

Toż to film, nie rzeczywistość ;) Izraelczycy i ogólnie Żydzi mieli być dumni ze swojej Segen, tak, jak emigranci meksykańscy (i ogólnie latynoscy) ze swojego strzelającego do Zombie małego Tommiego ;)
Ale wyjaśnienie skalka i mnie przekonało. Pozdrawiam i dobranoc :-)