6,6 196 tys. ocen
6,6 10 1 196173
5,5 47 krytyków
World War Z
powrót do forum filmu World War Z

...ale oby "epickość" wojny z żywą śmiercią nie przerosła twórców. Książka godna polecenia. Pochłonąłem ją w dwa dni, pomimo zwyczajowego braku czasu. Ciekawi mnie jak to zekranizują i które wątki wybiorą. Pewny jestem Yonkers i Hope, może dodadzą coś od siebie, żeby było bardziej "batalistycznie". Ach, bym zapomniał. Wczoraj zacząłem czytać książkę drugi raz (już mniej intensywnie). Pewnie na tym nie poprzestanę...

PS: To zdecydowanie nie będzie komedia.

Crash_1992

Moim zdaniem to powinno być w formie serialu/miniserialu. Bo tam było wiele ciekawych opowieści jak np z chińską łodzią podwodną. No za dużo tego jak na jeden film aczkolwiek twórcy mogą pójść w inną stronę i może to być luźna adaptacja książki. Mniej bohaterów, akcja skupiona na jakiś konkretnych wydarzeniach. Może to być po prostu historia o tym jak ludzkość zmaga się z problemem zombie ale bez podziału na osobne historie. Nie wiem, mam nadzieję, że wyjdzie coś porównywalnie dobrego do książki albo do brytyjskich produkcji o zombie :)

sagan_2

Miniserial to najlepsze rozwiązanie, bo inaczej zarżną temat jak w "Kapitanie Alatriste".

ocenił(a) film na 5
lt_col_John_Sheppard

dokładnie, cały film nie ogarnie nawet najlepszych fragmentów książki, więc boję się tej ekranizacji, co nie zmienia faktu, że na film czekam.

ocenił(a) film na 7
bigvara

boje sie ze film bedzie na prawde bardzo luźno traktował książke dlatego, zetam było za duzo niepowiazanych ze soba postaci i zdarzen, a nie moga zrobic filmu na zasadzie zlepiania różnych scen. zobacyzmy, trzymam kciuki.

ocenił(a) film na 5
daniel_wski

dlaczego nie mogą ? wolałbym taki film, niż prawie wogóle nie oparty na książce.

bigvara

Bywały takie filmy, kryminały np z tego co pamiętam.