6,6 196 tys. ocen
6,6 10 1 196173
5,5 47 krytyków
World War Z
powrót do forum filmu World War Z

Moim zdaniem jeden z lepszych filmow o ~zombie jaki kolwiek widzialem , nie jestem milosnikiem Serri Resident evil bo w ostatnich czesciach za duzo tam fantastyki :) film podobal mi sie ,bo przypominal mi serie 28.dni/tygodni pozniej , Akcja szybko sie rozkreca I jest zwarta ,efekty specialne sa bardzo dobre 3d nie powala ale spelnia swoje zadania :) nie czytalem ksiazki , ale jest jedna rzecz ktora zwrocila moja uwage , bo w wiekszosci filmow o zombie mamy sceny gdzie one jedza zywcem swoje ofiary I jest to pokazane w sposob b,brutalny , tutaj jest inaczej , wyglada to tak , ze kiedy kogos ugryza zaraz biegna I szukaja kogos innego , w zasadzie nie jedza ludzi., tak zapamietalem to w filmie , ogolnie kazdy wyobraza sobie ze zombiaki bede odrazu pomasakrowane wizualnie czyli krew wszedzie itd, tutaj sa inne tak jakby mialy wscieklizne jedynie ich oczy sa inne , Dopiero na koniec filmu po paru dniach od wybuchu epidemic mozemy zobaczyc wrecz gnijace ciala zombie , film sprawdzil sie , pamietajmy ze to horror-akcji gdzie bohater musi przejsc z punktu A do B bez glebszej fabuly bo liczy sie tylko akcja .calosc oceniam na 8+ zwlaszcza za dobrze dobrana muzyke,