A to niby czemu wszędzie od 15? Sprawdziłem różne kina i te duże sieciówki i małe 1 - salowe. A czy, gdy na stronie CC napisali, że brak danych to znaczy, że dystrybutor go nie nadał?
To kategoria wiekowa MPAA czyli Motion Picture Association of America film rating system , oni ustalają w stanach jaką kategorie wiekową powinien otrzymać dany film .
To nie jest Polski rating.
Dziękuję.
Co do tematu filmowej wersji zombii, w tej wersji "Pg -13", lepszego, pod tym wzgl. nie widziałam. Pomysł, efekty, fabuła wciągająca. I to na pdst. książki sprzed lat?... Respekt, wg. mnie. I mam.
To, że nie czytałam książki, to "nie pieprz głupot."?
Merytoryki, a raczej kultury życzę.
W końcu film o zombie, w formacie "blockbuster-a. Wciągająca fabuła, sporo świetnych efektów (3d - polecam), B.P. podstarzały, widać..
Ma znaczenie.
Książka sprzed lat? Ta książka została napisana niecałe 7 lat temu! Taki staroć, że głowa mała!
Dlaczego to ma znaczenie? Bo film spieprzył wszystko co w książce było fajne.
Z całej książki zgodny jest tytuł. Tak na podstawie książki.
Fabuła w porównaniu leży.
Samo robienie horroru pod pg-13 jest lekko mówiąc żałosne, ale w końcu najważniejszy jest znany aktor i efekty specjalne po co zrobić dobry film.
A co do "formatu" blockbuster to polecam dowiedzieć się czym blockbuster tak naprawdę jest, bo widzę słabo tutaj z wiedzą.
Dziwisz się, że kolega napisał nie pieprz glupot? Napisał tak bo napisałeś głupoty.
"PG 13 - od 13 lat" - Wyłącznie wiek dystrybucji, a nie pomysłu? Rozumiem teraz. Dz. :)