6,6 196 tys. ocen
6,6 10 1 196173
5,5 47 krytyków
World War Z
powrót do forum filmu World War Z

film zakrawa o kicz. Zombie, który uderza w drzwi i potem z bólu chwyta się za dłoń. Wiele jest takich żartobliwych scen. Fabuła filmu nie trzyma w napięciu do końca - kiedy jakiś motyw/wątek rozwinie się nagle zostaje urwany i akcja przeskakuje w inne miejsce np: początkowy motyw w mieście. Momentami film reżysersko zakrawa o dokument, a chwilami o kiczowatą komedie w scenach, które nie powinny śmieszyć. Widać, że film inspirowany został 28 tygodni później. Występują podobne motywy. Brakuje humoru i luzu w samej treści filmu - wszyscy tylko przejmują się nadmiernie i użalają, wymieniają poziom szkód /strat itd. to nie jest interesujące przecież to film rozrywkowy ma być, a nie dokument z katastrofy. Brakuje tu konkretnego stylu i pomysłu na całość. Niezbyt wszystko łączy się ze sobą. To wszystko sprowadza się do tego, że film jest byle jaki, ale ma wiele naprawdę niezłych akcji.

ocenił(a) film na 6
Movie_Crash_Man

Co do słabości filmu to potwierdzam.
Dla mnie jest to połączenie fabuł kilku filmów : jeden gość + rodzina z chorym dzieckiem + bohater podejmuje wyzwanie dla rodziny + wszyscy giną a on ciągle żyje + sam wszystko rozwala.
Bardzo mi to też przypominało film Jestem legendą.

Co do humoru w filmie to jakby to miało wyglądać ? W połowie filmu miałby się pojawić żonglujący siekierami klaun jadący bez trzymanki na rowerze, czy jak ?
Była jakaś zabawna scena w Resident Evil (2002) ?

ocenił(a) film na 6
Movie_Crash_Man

Rozrywka ale nieźle zbudowana, trochę izraelskiej propagandy, ale bez przesady. Dobry pomysł był z tym zachowywaniem się cicho ta scena mnie dosyć wciągnęła.