6,6 196 tys. ocen
6,6 10 1 196173
5,5 47 krytyków
World War Z
powrót do forum filmu World War Z

już nie mogę się doczekać na film. pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 1
fiImweb24

trailer jest żenujący. Ten film również będzie taki.

con_artist

https://www.youtube.com/watch?v=EXJjno39TCM&list=FLcq2Zsv2yIk8rIFqhQwCcBw&index= 2

ocenił(a) film na 1
kadim_filmweb

no widać, że książka została nieźle zbłaźniona przez ten film. Dzięki.

con_artist

Wróżę złota malinę 2013 , a książki jak najbardziej szkoda tak zmarnowany potencjał.

ocenił(a) film na 1
kadim_filmweb

na pewno przeczytam ;)

con_artist

Miłej lektury.

ocenił(a) film na 10
con_artist

Typowa postawa polaka, film jeszcze nie powstał ale komentarze że film będzie żenujący już są.
Nie dziwię się że inne nacje mają nas za wiecznych malkontentów....człowieku najpierw zobacz film a później ewentualnie marudź.

ocenił(a) film na 7
tobo_2

No właśnie :)

ocenił(a) film na 1
tobo_2

To się nazywa instynkt. Już po zwiastunie widać, że ten film to katastrofa. Ludzie mrówki? Polecam pooglądać klasyczne horrory z klimatem a nie jakąś komercyjną, homogenizowaną papkę zrobioną dla kasy i po to by szare dzieciaki mogły się jarać czego tam nie było w tym filmie. Poza tym po co mam się spierać z kimś kto ocenił " Jestem Legendą " na 10/10.

ocenił(a) film na 10
con_artist

Stary nie przypie,,, się do moich ocen bo ja nie osądzam cię za twoją ocenę bajeczkę typu Władca Pierścieni.
Nie powołuj się też na jakieś instynkty zobacz - oceń - krytykuj i ewentualnie polecaj a nie wszystko odwrotnie....

tobo_2

Śledzę kulisy tego filmu , oglądałem trylogię Romero , filmy Fulciego czytałem książkę nawet dwie na bazie której ''luźno'' powstaje ta produkcja i z ręką na piersi podpisuję się pod tym co napisał/napisała con_artist.
Był pokaz 20 minutowego kawałka filmu dla prasy i uwierz mi nie napawa to optymizmem , uważam że reżyser uległ presji wytwórni i Pitta gdyż to jego ekipa plan B kręciła film , a Paramount to wszystko nadzorował.
Do tego dochodzą problemy na planie do ostrej wymiany zdań doszło między Forsterem , a Pittem , dokrętki , zmiana zakończenia filmu , przepisanie scenariusza przez Lindelofa , kategoria wiekowa PG 13.
Uwierz mi nic ciekawego z tego nie wniknie chyba ze jesteś malkontentem który tylko i wyłącznie nastawia się na akcje to film przywitasz z otwartymi ramionami i wielkim uśmiechem od ucha do ucha dziadzia,dziadzia chce więcej .

ocenił(a) film na 1
tobo_2

widzisz, LOTR ma jakieś wartości a nie jakieś filmy o zombi. Pozatym jest mistrzowską alternatywą rzeczywistością i naprawdę trzeba mieć wyobraźnie żeby zobaczyć w tym filmie coś poza tylko nawalanką i latającymi łbami. Ale skoro wolisz ludzi-mrówki to proszę Cię bardzo wielki znawco.

ocenił(a) film na 10
con_artist

Widzę prowadzę z sobą monolog ja o kozie ty o wozie..."nic nie wole" Obejrze-ocenie-skrytykuje lub opiniuję pozytywnie.
Tyle w temacie.

tobo_2

Kolego, ja się nie przejmuję tego typu wypowiedziami i Ty też nie powinieneś. Jeśli ktoś się z góry nastawia tak czy inaczej to jak grochem o ścianę potem. Przecież od początku było wiadomo, że to komercyjna produkcja nastawiona na hajs, a jeśli ktoś się nastawiał na Bóg wie co to jego wina i te żale niech sobie schowa do kieszeni. Pozdrawiam :)

supnopl

Nikt się na nic nie nastawiał ludzie się w......... porostu na to że wzięli książkę na warsztat i przepisali ją po swojemu od co cały problem fanów książki , ludzi którzy tylko ją czytali i fanów zombie i horroru.

kadim_filmweb

Rozumiem w zupełności, ale dziwi mnie takie podejście fanów książki bo historia nie raz pokazała, że film bardzo rzadko odzwierciedla w 100% książkę. Reżyser przeważnie dodaje coś od siebie, w jego mniemaniu "lepszego" bo ma swoją wizje danego obrazu. Mało tego, z tego co wiem to B.Pitt już po zakończeniu zdjęć przekonał reżysera do zmiany zakończenia bo mu najzwyczajniej w świecie nie pasowało do całości obrazu. podobno nie będzie to miało wpływu na termin premiery, na całe szczęście. Pozdrawiam :)

supnopl

Pitt i Forster pokłócili się między sobą na planie tak że asystentki biegały z karteczkami od jednego do drugiego , a film nawet tego 1% nie będzie odzwierciedlał , 12 sekund transformacji i już jesteś zombie,cgi,pg13 . Pitt nie przekonał Forstera to wytwórnia Paramount nalegała na zmianę zakończenia , przepisanie scenariusza przez Lindelofa i co za tym idzie dokonanie dokrętek.
Paramount które jest jednym z dystrybutorów filmu trzymało pieczę nad całą produkcją, Plan B Entertainment jeden z założycieli tej wytwórni to Brad Pitt , reżyser w tym wypadku miał mało do gadania był wykonawcą poleceń.

kadim_filmweb

Tak więc jesteś lepiej zorientowany niz ja i dzięki za wyczerpujące info :)

supnopl

Nie ma za co.
Pozdrawiam.

fiImweb24

Hmm film jest wielką radosną amerykańską młócką, i nawet przez sekundę nie udaje że jest inaczej. Jeżeli ktoś czuje że tego typu kino, jest poniżej jego godności... nie bede oceniał. W tym momencie jego największą zbrodnią jest tytuł.
I muszę przyznać, że ta sytuacja mocno mnie zastanawia. Film ma tyle wspólnego z książką co: Chanuka z Wielkanocą.
Więc po jaką cholerę były im te prawa do ekranizacji? Przecież nie pierwszy raz mamy atak, nieumarłej zarazy na skalę globalną. Mogli go nazwać: "whatever zombi kontratakują" pozmieniać w scenariuszu to i owo. Nikt by się o żadne prawa autorskie nie przyczepił, a Ci co mieli by pójść i tak by poszli .
A tak spuścili sobie na łeb wściekłych fanów książki. Jak dla mnie cała ta sytuacja jest bardzo dziwna ...