PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=734419}
3,8 1,4 tys. ocen
3,8 10 1 1355
3,0 8 krytyków
Wrobiony
powrót do forum filmu Wrobiony

Film niby był już skończony w 2016, ale z jakichś powodów nie mogliśmy go zobaczyć. Myślałem, że twórcy wykorzystają ten czas na jakieś poprawki, że reżyser dopieści wszystko... a tu klops. Zdjęcia to przerost formy nad treścią. Jak popisówka perkusisty na koncercie disco polo. Aktorzy grają, bo grają i tak jakoś czuć, że robią to wyłącznie dla kasy, bo ich ta historia chyba za bardzo nie obchodzi. Luca Calvani się postarał, ale tylko troszeczkę. Reżyser w każdym razie całkowicie nie ma kontroli nad aktorami. Nad montażem i samym opowiadaniem raczej też nie, bo tak jakoś klei się to wszystko na słowo honoru. Mówili, że to takie polskie Anioły i demony miały być, ale to tutaj dziwadło obok takiego kina nawet nie stało. Po raz kolejny dostaliśmy duży potencjał zmarnowany przez czyjeś beztalencie.

ocenił(a) film na 1
FMcKenzie

Ależ zgadzam się z Twoim komentarzem, przed chwilą pisałem praktycznie to samo koledze. Miałem wrażenie, ze do zdjęć i dźwięku wziął kolegów ze studiów, nie dając im wynagrodzenia, a obiecując popisówkę do portfolio.