Wrong

2012
6,6 7,2 tys. ocen
6,6 10 1 7204
5,8 16 krytyków
Wrong
powrót do forum filmu Wrong

Najpierw wady. Poszedłem z nastawieniem na surrealistyczną komedię. Komedii tutaj
jednak jest stosunkowo mało, szybko przywykłem do wylewającego się z ekranu co rusz
absurdu, nic nie potrafiło mnie szczególnie zaskoczyć. W połowie filmu zacząłem odczuwać
znużenie. Muzyka, jakkolwiek pasująca do obrazu, potęgowała niestety to odczucie.

Zalety - będzie konkretnie. Przede wszystkim kreatywne, dobre technicznie zdjęcia. Dalej...
Uwaga! Mini spoilery:

Postać policjanta, miejscami także ogrodnika, rozważania na temat loga pizzeri, motyw z
padającym nieustannie deszczem w biurze.

5-6/10

Obejrzane popołudniu w warszawskiej Kinotece z pięknym, jakże relaksującym odgłosem
dużego wentylatora w tle, postawionego w sali przez obsługę kina.

ocenił(a) film na 7
jojok21

Właściwie zależy kto czego oczekuję. Ja spodziewałem się, że będę śmiał właśnie z tego absurdu i właściwie toteż dostałem. Śmiałem się i nie był to śmiech radości tylko coś... bardzo dziwnego.
Moim skromnym zdaniem ten obraz zasługuję na wyróżnienie. Fakt jest jednak taki, że czegoś mi w nim jednak brakowało. Zapowiadało się hiper smacznie, a dostałem jednak coś dobrego na co nie mogę narzekać ale jednak. Może za mało absurdu w absurdzie. To danie nie było do końca dobrze doprawione mimo to było po prostu smaczne. Ja osobiście polecam. Jest to coś nowego ciekawego i nadaje nam pewnego dystansu do świata rzeczywistego. Ogromnego dystansu po którym wszystko staje się prostsze :) wg. 7+ :)

ocenił(a) film na 6
ciech007

"Za mało absurdu w absurdzie" - otóż to.