Wrong

2012
6,6 7,2 tys. ocen
6,6 10 1 7204
5,8 16 krytyków
Wrong
powrót do forum filmu Wrong

Zabawne (na swój sposób) i ciekawe do momentu rozmowy z pizerią. Potem to już tylko dla WYBITNYCH koneserów absurdalnego humoru w kinie

użytkownik usunięty
krakuska_2

Niestety musze sie zgodzic, film jest bardzo, bardzo słaby. Nie polecam, wynudzilem sie. Lepiej obejrzec po raz setny Psa Andaluzyjskiego ,czyli dobre kino surrealistyczne ;-)

krakuska_2

Zgadzam się. Początek dużo obiecywał, ale po wyjściu z kina miałem wrażenie że obejrzałem jeden, przeciągnięty na 1,5 godziny gag. Trochę jak z Monty Pythonem - skecze mają genialne, filmy mnie nie przekonują, bo nie da się utrzymać "dowcipnego" napięcia przez tyle czasu bez powtarzania się. W przypadku "Wrong" niektóre wątki sprawiały wrażenie jakby reżyser chciał się popisać swoją błyskotliwością (motyw deszczu w biurze - ok, ale ile można?). Na plus trzeba zaliczyć piękne zdjęcia i niezłą muzykę, która budowała napięcie w zupełnie przypadkowych momentach, co wywołało ciekawy, groteskowy efekt. Natomiast tak często przywoływane w przypadku tego filmu metafory czy aluzje (m.in. do Lyncha) same w sobie niewiele do niego wnoszą.

krakuska_2

Nie wiedziałam: śmiać się czy wyjść... Faktycznie zapowiadał się dobrze, ale jednak mocno przekombinowany. Zdjęcia i muzyka - ok.

bbeti

...no właśnie PRZEKOMBINOWANY. Aż się nasuwa stara szkolna śpiewka: co autor miał na myśli?;) Żal mi tylko 18 PLN + 4 PLN za wodę mineralną!!!!! Lekcja nr pięć tysięcy- nie sugeruj się opinią wybitnych krytyków filmowych. Tę przeczytałam bodajże w wyborczej.

ocenił(a) film na 7
krakuska_2

a ja się świetnie bawiłam, choć koneserką nie jestem :)
humor mi podszedł, aktorzy pasowali do ról, nie było dłużyzn, muzyka świetnie wykorzystana. Jak dla mnie naprawdę fajne kino rozrywkowe, jedyne co przeszkadzało to pani w rzędzie za mną, która wpadła w rezonans chichocząc donośnie i nieznużenie, oraz zapach starych trampek w sali, ale to już nie wina reżysera ;)
dobra/bardzo dobra komedia, tyle że ze wskazaniem na specyficzny humor, który nie każdemu podejdzie

emdzeej

Z jednym się zgadzam - bardzo dobrze obsadzone rolm. Dziewczyna, ogrodnik i główny bohater

krakuska_2

Tylko główny bohater jakoś pasował, reszta kiepsko...
no cóż, nie podszedł mi ten film
Wybitnie słaby, nie śmieszny, szkoda pieniędzy wydanych na kino
po pół godziny modliłam się, żeby film się skończył