PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=320377}

Wschodnie obietnice

Eastern Promises
2007
7,1 36 tys. ocen
7,1 10 1 36294
7,1 55 krytyków
Wschodnie obietnice
powrót do forum filmu Wschodnie obietnice

.. braklo mi jakos zakonczenia. realizacja niezla, pomysl fajny, jednak fabula byla troche zbyt hmm... sztywna? nie wiem, ale czegos brakowalo mi w tym filmie. zastanowilbym sie nad nazywaniem go thrillerem, bo tego posmaku bylo jednak malo, a dramat byl to jak najbardziej.
jak dla mnie swietna rola Viggo, i zachowanie, i to jak mowil jak zwykle na poziomie.
mimo tego film uwazam za bardzo dobry, wiec 8/10

Schiza_3

zakończenie takie jak w filmach Cronenberga czyli niewyjaśnione otwarte jak byś oglądał (nie wiem czy oglądałeś ) Historie przemocy to sam byś zrozumiał :] a film świetny 9 /10 jeden z najlepszych filmów roku !

ocenił(a) film na 8
dYDelf

ogladalem Historie Przemocy, tez bardzo dobry film, po prostu nie skojarzylem tego samego rezysera:)
a co do zakonczenia to fakt, otwarte zakonczenie tez spelnia swoja role, ale gdyby chociaz powiedziane bylo *spoiler* ze zostal 'glowa' tej rodziny (bo tak ja to odczulem?) to byloby juz cos, a co dalej zrobil jako agent FSB? chodzilo mi tylko o to :)

Schiza_3

jak dla mnie film bardzo dobry, aktorsko nie mam zastrzeżeń ani do Viggo Mortensena ani do Vincenta Cassela, a reżyser...snuje opowieśc w sposób charakterystyczny dla siebie i dlatego mi się to tak podoba, aktorzy wywiązali się świetnie, ciekawi mnie coraz większa aktywnośc w europejskich produkcjach Viggo, to ciechy i może pchnie Malkovicha na szersze wody niż reklamy Sony Vaio ostatnio :)