PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=231725}
7,1 197 tys. ocen
7,1 10 1 196723
7,4 59 krytyków
Wszyscy jesteśmy Chrystusami
powrót do forum filmu Wszyscy jesteśmy Chrystusami

Dobre teksty
, no, i wróciłeś już, ale już taki straszny,że no masakra nie? Glut ci leciał i jacyś ludzie z dziećmi, a ty byłeś taaaaki napierdolony!!!!!!!!

Kangurek lecący z Australiii Piiiip Piiiiip

Panu alkoholu już nie sprzedajemy, jest pan pijjaaany
-ja pijany???? Ty hujuuuuu

-A jak Polska do NATO?
Upiłem się na to!

- A jak Polska do Unii?
Od razu na bani!!!

ocenił(a) film na 8
jonaszmiauczynski

mi sie podobala scena jak adas siedzial z kumplami na tej lodzi i pili razem, i przyszedl jego syn jako Jezus i mowi do ojca, ze ma mature, ze mial mu pomoc i ze mial przy nim byc zawsze. a on na to, ze od jutra tylko musi skonczyc najpierw z kolegami, a jeden z jego kumpli (a.frycz): sory dżizus... jeszcze taka zarabista wymowa:)

ocenił(a) film na 10
gosik_z

"-ja pijany???? Ty chujuuuuu" ten text mnie najbardziej rozbawił jak powiedział go do tej kobitki która sprzedawała alkohol :D
"Jaką anie.. wydumałaś sobie Anie sranie w banie" - buuehehe tez dobre :D
film REWELACYJNY BARDZO ZYCIOWY

ocenił(a) film na 10
jonaszmiauczynski

"NO DZISIAJ TO RZEŚ PAN CHYBA DZIECKU ŚWINIĘ SKROIŁ..." xD xD xD

ocenił(a) film na 8
jonaszmiauczynski

ludzie, ogarnijcie się, czy z każdego polskiego filmu musicie wyciągać tylko cytaciki durnowate

jeszcze można było to zrozumieć przy 'dniu świra', który był troszkę komediowy, jednak jeżeli oglądając 'wszyscy jesteśmy chrystusami' potraficie jedynie ożywić się jak ktoś powie "ty chuju", to żal mi was

ocenił(a) film na 8
GxZas

Zas moralisto wrodzony podziwiam twoją wrażliwość i wnikliwą analizę problematyczną filmu. Pewnie nie wiesz, bo skąd że język w filmach Koterskiego to dodatkowy bohater, no ale po co ci to wiedzieć. Ot wulgaryzmy, przyporządkowane do jednej kategorii i koniec.... parodia

ocenił(a) film na 8
jonaszmiauczynski

ty sobie jaja robisz? przeczytaj co cytowałeś w pierwszym poście... Nie potrafisz nawet "chuj" poprawnie napisać... Po za tym twoje argumenty wyglądają jakbyś je po pijaku pisał... a wszystko to po to, żeby założyć oddzielny temat gdzie będziesz się podniecał, że u koterskiego ktoś powiedział "ty chuju"... to jest dopiero żałosne

ocenił(a) film na 8
GxZas

Kretyński sposób czepiania się jednego. Toniesz, więc chwytasz się tej brzytwy nieprawdaż? Nie wpisuj tautos znowu tych samych spostrzeżen. To się staje powoli nudne.

ocenił(a) film na 8
jonaszmiauczynski

to do mnie miało być? bo chyba nie skomentowałeś niczego co napisałem... tylko standardowe odszczekiwanie filmwebowe

ocenił(a) film na 10
GxZas

Ej, G.Zas, o co Ci kurde chodzi? Co to za babskie gadanie? Wyluzuj.

ocenił(a) film na 8
piekara

Babskie gadanie? teraz to serio nie kumam o co chodzi...

ocenił(a) film na 8
GxZas

No to bez zmian, widzę. Może i dobrze. Porozmawiajmy lepiej o czymś konkretniejszym na przyszłość

jonaszmiauczynski

U Koterskiego język to dodatkowy (komiczny) bohater, zgoda, ale trudno nie zgodzić się z krytykującym ten temat przedmówcą. Zaiste żałoste, że dla niektórych jedynym przesłaniem filmów Koterskiego (które w gruncie rzeczy nie są komediami) jest zbiór cytatów z językowymi kwiatkami. Poza tym już ich dobór w tym temacie o czymś świadczy.

eon_blue

żałośni to są tacy narzekacze którzy zawsze próbują coś komuś udowadniać

jak kogoś śmieszą te teksty i ma ochotę o tym napisać, to niech pisze

303

Czy ja coś komuś chcę udowodnić? Napisać można wszystko, po to jest forum. Można też to skomentować.

ocenił(a) film na 9
piekara

Ty !! A Ty masz jakiś problem że "bab" sie czepiasz ?! xD

ocenił(a) film na 8
cloe_2

Kocham ten film za wszystko co w nim jest, nawet za takie teksty, wykrzyczane z głębi. I nie życzę sobie, żeby oceniano mnie po wpisie, w którym istotnie, przytoczyłem charakterystyczne cytaty, ale wg mnie mające jednak jakiś głębszy sens, wykrzyczany z głębi duszy. Jeśli ktoś tego nie rozumie niech się wogóle nie miesza w rzeczywistość, której nie czuje samym sobą, wszystkimi wnętrznościami

ocenił(a) film na 8
jonaszmiauczynski

w to, że film jest świetny chyba nikt nie wątpi... ale jeżeli uważasz, że głębia tego filmu jest w tekstach typu "Panu alkoholu już nie sprzedajemy, jest pan pijjaaany
-ja pijany???? Ty hujuuuuu " to ja nie wiem jak Ty go oglądałeś... zresztą mam nieodparte wrażenie, że po prostu starasz się na siłę wybronić z założenia tego tematu... i normalnie bym się tego nie czepiał, ale już nie wyrabiam, jak widzę, taki temat przy każdej polskiej produkcji

GxZas

humor i cytaciki w tym filmie plus jego dramatyzm/głębia/ przekaz razem daje obraz filmu. Czemu by więc śmiesznych tekstów nie przytaczać? Nic w tym żałosnego. Koterski tak ma, że cięzkie tematy przedstawia z odrobiną humoru. Więc czemu nie stwierdzisz, że to z jego strony żałosne iż jakieś cienkie teksty o chuju wplątuje? To co jest w filmie - to się komentuje. Proste.

ocenił(a) film na 10
jonaszmiauczynski

-Ja? Piję? To ktoś inny pije za mnie..

-Jestem kulturoznawcą i każdy ma mnie za frajera.

ocenił(a) film na 10
skoczmnie

zal mi takich ludzi jak G.Zas, jest ich niestety za duzo na tym forum. Ubowlewam tez nad tym ze na forum nie ma ostrzezen i banow, dla ludzi ktorzy np krytykuja innych a nie filmy.ale tego sie nie da zmienic wiec juz nic nie mowie na ten temat.

ocenił(a) film na 10
adambebe

a wracajac do ulubionego teksciku moj to
"skumales teraz gosciu. 7 rok nie minie"

adambebe

Ale dlaczego uważasz, że forum jest tylko od krytykowania filmów ? Czy nie można tu już nic wspomnieć o osobie i jej komentarzu na temat filmu ? I dobrze, że osób takich jak G.Zas jest "za dużo" jak to określiłeś- byleby tylko więcej.

użytkownik usunięty
grzegorz_02

Ej, ludzie proszę was. To dramat, nie komedia, nie należy pisać śmiesznych tekstów. Gościu skumaj wreszcie, że to ironia, dodatkowy klimat filmu, realia. Scenariusz był genialny i wyróżniono go na FPFF w Gdyni, więc bez urazy, nie piszcie idiotyzmów, które są bez sensu.

ocenił(a) film na 8

Troszkę znam się na twórczości Koterskiego, więc mnie nie ucz. Pisać mam zamiar to, co uważam za istotne dla mnie. Ton komediowo-dramatyczny to nierozerwalny element tego filmu, a teksty istnieją swoją życiem. jakoś "Dzień świra" wyprdukował multum cytatów, którego krążą do dziś i nikt się z tego powodu nie obraża...

użytkownik usunięty
jonaszmiauczynski

W takim razie "mistrzu", skoro tak sie znasz na twórczości Koterskiego, to powineneś wiedzieć, że "tekściki" nie mają na celu dodania humoru do filmu, chociarz ćwierćinteligenci mogą mysleć inaczej! Te tekściki mają na celu dodaniu filmowi klimatu i większych reali. Przeczytaj moją notatkę o Adasiu Miauczyńskim i Marku Koterskim to pogadamy!

Dzień Świra sporo różni się od WJCH (spójrz nawet na gatunek)!

"Bohaterowi jest smutno, a widzowi wesoło" Marek Koterski

IRONIA!!!

ocenił(a) film na 8

To jest cykl. Cykl filmowy, którego klimat się nie zmienia... Nie rozgraniczaj tych filmów. To metafizyczne przechodzenie od jednego Adasia do drugiego. To jest jedna postać. Przeczytaj moją wcześniejszą notatkę odnośnie tekstów u Koterskiego, niezaradnie przekopiowałem moją myśl. Nie jestem pewny siebie, ale szokujesz mnie, kolego...

użytkownik usunięty
jonaszmiauczynski

Nie wiem dlaczego ciebie szokuje?!! Po przeczytaniu mojej notatki powinneś wiedzieć, że nie rozgraniczam filmów Koterskiego i że wiem, że Adaś to jedna postać z którą utożsamia się reżyser. A Twojej notatki nie znalazłem. Podaj link.

wczoraj obejrzałem po raz pierwszy..
Coś pięknego!

użytkownik usunięty
nazarkiewicz

Masz racje...
Cudowny film!!!

Myśle, że żaden z filmów o nałgoach nie przedstawia ich tak naturalnie i prawdziwie jak film p. Marka Koterskiego! Mistrzostwo!

to już troche niedzisiejszy obraz alkocholizmu ale zajebiście prawdziwy.

Koterski potrafi wyeksponować typowe zachowania. Niektórych razi scena w której po pijanemu cytują papieża. Ale to naprawde typowe. i wiele innych typowych dla alkocholików zachowań jest w tym filmie. znam z autopsji. swego czasu miałem okazje obserwować tego typu zachowania na żywo.

ocenił(a) film na 10
arturrosky

jak to niedzisiejszy ? Jak najbardziej dzisiejszy. Bo prawdziwy to na pewno

ocenił(a) film na 10
adambebe

adambebe przecież właśnie skrytykowałeś człowieka więc jaki ma sens to, nad czym ubolewasz ?
Mnie osobiście te teksty nie śmieszyły. Nie chodzi o to, że nie mam poczucia humoru, ale kiedy ma się rzeczywiście ojca alkoholika to teksty tego typu sprawiają, że film jest jeszcze prawdziwszy i jeszcze bardziej dołujący. Nie wiem, jak mozecie widziec w tym komedie i smiac się z tego tekstu "Ty chuju" skoro to pokazuje do jak żałosnego stanu człowiek potrafi się doprowadzic. Według mnie nie ma w tym nic zabawnego.