PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=530950}

Wszystkie odloty Cheyenne'a

This Must Be the Place
2011
7,1 44 tys. ocen
7,1 10 1 43657
6,9 34 krytyków
Wszystkie odloty Cheyenne'a
powrót do forum filmu Wszystkie odloty Cheyenne'a

Chaos

ocenił(a) film na 5

Na plus zdjęcia (przepiękne krajobrazy), muzyka i kilka całkiem zabawnych scen. Ale
historia szarpana, z pourywanymi wątkami, momentami niezrozumiała. Dłużyzny (hitem
scena z koncertu i chyba dwuminutowe odejście kamery od pani w fotelu do szerokiego
kadru obejmującego wykonawców i publiczność). Ameryka pokazana w filmie, zarówno
przestrzenie - krajobrazy, jak i pomieszczenia - wnętrza, to czystość, symetria, porządek,
niemal szpitalna sterylność (na wykładzinie w poczekalni nie było ani jednego śmiecia!).
Ciekawy zabieg, tylko czemu miał służyć? Gdzie powiązanie z fabułą lub postaciami?
Chodziło o kontrast z postacią Cheyenne'a?...

Krótko mówiąc: jak dla mnie sporo fajnych pomysłów, które nie sklejają się w logiczną,
spójną całość.

ocenił(a) film na 6
torgaj

Oglądając ten film miałem spostrzeżenia zbliżone do Twoich... Dałem 6, bo chyba jestem fanem Penna :)

ocenił(a) film na 7
torgaj

Mam takie same odczucia. Dodam jeszcze, że pomimo zachwytów dotyczących dialogów w moim mniemaniu niektóre z nich zalatywały tandetą. Zdania niczym złote myśli wyrwane prosto z któregoś z tworów Coelho.

ocenił(a) film na 9
torgaj

Ciekawe to co piszesz o sterylności.. to już wiem skąd te przewijające się niedorzeczne skojarzenia z Tarantino.