PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=530950}

Wszystkie odloty Cheyenne'a

This Must Be the Place
2011
7,1 44 tys. ocen
7,1 10 1 43630
6,7 40 krytyków
Wszystkie odloty Cheyenne'a
powrót do forum filmu Wszystkie odloty Cheyenne'a

Brak mi słów. Mógłbym sie rozpisywać godzinami nad każdą cząstką tego arcydzieła. Gdzieś mnie ominął, gdzieś się prześliznął, ale na szczęście miałem ten zaszczyt obejrzeć ot tak, na C+... Scenariusz, zdjęcia, montaż, muzyka, kreacja Penn'a... istne szaleństwo. Co drugą scenę zbierałem szczękę z podłogi. To jest kwintesencja siły dobrego kina. Nie wiem czy to nie jest najlepszy film jaki kiedykolwiek widziałem!!! BRAWO, BRAWO, BRAWO!!!

ocenił(a) film na 8
grubounce

Piękny, po prostu piękny!

ocenił(a) film na 10
grubounce

Moim zdaniem świetny film i muzyka rewelacyjna ! polecam do obejrzenia wszystkim, którzy lubią dobre kino i docenią ten film !

grubounce

Boski, nie wiem co jest w tym filmie, ale muszę obejrzeć jeszcze raz- i talking heads! szkoda ze tytuł pl jest taki jaki jest...

grubounce

Boski! Nie spodziewałam się takiego SP, muszę mu dodać dodatkową gwiazdkę!!! Dwunastą :)

Nalewka_filmweb

Ja także dołaczam się do piewców filmu. Nie mogę go wypędzić z głowy. W dodatku Penn wystylizowany na mojego dawnego idola - Roberta Smitha. Zmieniony zupełnie, trudno go rozpoznać pod warstwą pudru i autystycznym zachowaniem. Nie ma w tym filmie zadnego zbędnego słowa, ani obrazu. Na osobne 10 gwiazdek zasługuje muzyka. Dodatkowo ta odleciana zupełnie podróż przez Amerykę inną niż znamy ją z fimów. Tylu problemów ten film dotyka, małych i dużych. Holocaust, bezsens życia ukierunkowanego na zemstę, odpowiedzialność twórcy za to co tworzy. Mam nadzieję na deszcz nagród. Dla mnie majstersztyk!