Brak mi słów. Mógłbym sie rozpisywać godzinami nad każdą cząstką tego arcydzieła. Gdzieś mnie ominął, gdzieś się prześliznął, ale na szczęście miałem ten zaszczyt obejrzeć ot tak, na C+... Scenariusz, zdjęcia, montaż, muzyka, kreacja Penn'a... istne szaleństwo. Co drugą scenę zbierałem szczękę z podłogi. To jest kwintesencja siły dobrego kina. Nie wiem czy to nie jest najlepszy film jaki kiedykolwiek widziałem!!! BRAWO, BRAWO, BRAWO!!!
Moim zdaniem świetny film i muzyka rewelacyjna ! polecam do obejrzenia wszystkim, którzy lubią dobre kino i docenią ten film !
Boski, nie wiem co jest w tym filmie, ale muszę obejrzeć jeszcze raz- i talking heads! szkoda ze tytuł pl jest taki jaki jest...
Ja także dołaczam się do piewców filmu. Nie mogę go wypędzić z głowy. W dodatku Penn wystylizowany na mojego dawnego idola - Roberta Smitha. Zmieniony zupełnie, trudno go rozpoznać pod warstwą pudru i autystycznym zachowaniem. Nie ma w tym filmie zadnego zbędnego słowa, ani obrazu. Na osobne 10 gwiazdek zasługuje muzyka. Dodatkowo ta odleciana zupełnie podróż przez Amerykę inną niż znamy ją z fimów. Tylu problemów ten film dotyka, małych i dużych. Holocaust, bezsens życia ukierunkowanego na zemstę, odpowiedzialność twórcy za to co tworzy. Mam nadzieję na deszcz nagród. Dla mnie majstersztyk!