PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=530950}

Wszystkie odloty Cheyenne'a

This Must Be the Place
2011
7,1 44 tys. ocen
7,1 10 1 43630
6,7 40 krytyków
Wszystkie odloty Cheyenne'a
powrót do forum filmu Wszystkie odloty Cheyenne'a

Moment w ,którym Mordecai , będąc samochodzie z Cheyennem uświadamia mu ,że
potrzebuje odskoczni-używając słowa 'distraction'. To samo słowo Cheyenne użył rozgrywając
rundke w ping ponga w odniesieniu do młodzieży. To tylko potwierdza osobowość Cheyenn'a,
który przez cały film próbuje pogodzić się z przemijaniem, i tym co mogło być inne w jego życiu,
gdyby inaczej nim zarządził.

'Nie zauwazamy kiedy wyrastamy z 'takie bedzie moje zycie' i zaczynamy mowic 'Takie zycie' '

Na początku zastanawiałam się, dlaczego w filmie, w ,którym główną tematyką jest
przemijanie, obsadzona zostaje podstarzała gwiazda rocka. Widząc okładkę przypuszczałam iż
będzie to film na miarę 'Tenacious D'. Pełen humoru, spontaniczności, rockandrolla.
Okazało się jednak, iż przybrał on formę dramatu pomieszanego z czarnym humorem.

Po obejrzeniu filmu do końca, nie mam wątpliwości co do głównego bohatera. Z perspektywy
dorosłego dzieciaka wciąż pogrążonego w rockandrollowym światku, ten film nabiera
większego wyrazu. Widzimy, jak człowiek ,który poświęcił swoje życie zabawie, zaczyna
zastanawiać się -czy było warto? Jednocześnie przyznając przed sobą znudzenie poukładanym
życiem, po latach zauważa absurdy tego świata. Cyniczny wobec świata, dostrzega go na
nowo.