Tylko nie rozumiem jak mogli go uniewinnic! kto zdrowy na umysle cwiartuje zwloki, logiczne bylo ze ma nierowno i w zwiazku z tym mogl cos zrobic zonie ,tym bardziej ze sie nad nia znacal. gdyby bardziej skupili sie na tej sprawie i rozumowali logicznie moglibygo tak przycisnac ze by sie przyznal..ale za kase mozna wszystko. Nie rozumiem dlaczego ona z nim byla! zwiewalabym gdzie pieprz rosnie. z ciekawostek...robertowi drustowi film sie podobal....brrrrrrrrrr
nie odnaleziono ciala, do dzis nie wiadomo co sie z nia stalo! ten film to domniemanie co moglo sie jej przytrafic.
za kase mozna wszystko - true,
ze byl psycholem - takie mozna odniesc wrazenie, moze nawet socjopatä??
ze powinni go skazac - nie jestem pewna, brakowalo silnych dowodow przemawiajacych ewidentnie za jego wina. Pamietaj ze poszlaki i niedomowienia dzialaja zawsze na korzysc skazanego.
Uwaga Spoiler! To były zwłoki Malverna Bumpa, mężczyzny który zabił jego przyjaciółkę i stał się kozłem ofiarnym.
spojler.
wydaje mi się, że to nie były zwłoki jego kumpla, tylko żony. David przyjechał do ojca (scena z bagażnikiem) jako młody facet, a Malverna zabił już jako starszy facet. Wydaje mi się, że David zabił żonę podczas jednej z kłótni (nie chciał żeby odeszła, bo możliwe że odbierał to jako stratę, która przypominała mu o samobójstwie matki), zmianipulował przyjaciółkę, proponując jej kasę za milczenie i udawanie Kathy (niekoniecznie musiał jej powiedzieć, że zabił żonę, ale fakty mówią za siebie). Następnie zabawił się kosztem Malverna, wiedząc czego pragnie i "zmusił" go do zabicia przyjaciółki-pisarki, która zaczęła zagrażać Davidowi, gdyż zaczynała puszczać parę z ust. Wiedział też, że jeśli wyda się, że alibi, które mu zapewniła jest sfałszowane, on automatycznie stanie się głównym podejrzanym i zostanie skazany. Nie jestem psychologiem, ale tak na marginesie wydaje mi się, żę David to klasyczny psychopata, a już na pewno kawał skurczybyka ; )
koniec spojlera. :)
spojler
Macie całkowitą, stuprocentową rację z interpretacją : ) David zabił Katie. Wyraźnie sugeruje to scena, kiedy sąsiadka wygląda przez okno i widzi zaparowaną szybę państwa Marksów. Poza tym powiedział coś w rodzaju: "Teraz jestem taki jak Ty" W sensie, że również stracił żonę. Zostawia poćwiartowane zwłoki w bagażniku, żeby ojciec się tym zajął. Potem ma już wprawę w ćwiartowaniu Malverna : )