PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687408}

Wybawiciel

The Salvation
2014
6,5 13 tys. ocen
6,5 10 1 12678
6,2 13 krytyków
Wybawiciel
powrót do forum filmu Wybawiciel

Od czasu '3:10 TO YUMA' nie przypominam sobie aby jakis wspolczesny western mnie tak wciagnal.
'THE SALVATION' to kawal dobrej roboty i dziwie sie ze nie stal sie sukcesem kasowym na swiecie.
Z REKA NA SERCU POLECAM WAM TEN FILM!!!

ocenił(a) film na 6
punisher822_filmweb

nigdy nie zrozumiem fenomenu róznych gustów. Film w miarę, ale do kasowych sukcesów mu daleko

ocenił(a) film na 10
marioo24

A ja nigdy nie zrozumiem takich ludzi jak ty i fanow nudnego i za dlugiego DJANGO. Film osiagnal najwiekszy sukces kasowy wsrod westernow na swiecie a wcale na to nie zasluzyl... Nie rozumiem i nie zrozumiem fenomeny DJANGO. THE SALVATION jest wedlug mnie ciekawsze lepszy i bardziej klimatyczny ale moje zdanie w tym temacie sie nie liczy poniewaz wsrod fanow DJANGO jestem pewnie w mniejszosci a w debilnym demokratycznym systemie ci co sa w mniejszosci nawet jak mowia prawde sa uznawani za gow...no.

ocenił(a) film na 9
punisher822_filmweb

czlowieku opanuj sie, marioo24 napisal po prostu ze dziwi sie nad tym jak bardzo rozne gusta moga miec rozni ludzie (co samo w sobie jest akurat oczywistoscia), a ty mu od razu grzebiesz w profilu i wyciagasz jakis tytul ktory ci sie nie podobal (w tym przypadku akurat swietne DJANGO - choc ja akurat doskonale rozumiem ze moglo sie komus nie podobac bo ludzie sa RÓŹNI i maja RÓŻNE gusta, choc jednak skoro jakis film cieszy sie najwieksza popularnoscia to w 90%przypadkow cos faktycznie jest na rzeczy i film jest po prostu dobry w ten czy inny sposob).

I jeszcze ten tekst na koncu : "ci co sa w mniejszosci nawet jak mowia prawde sa uznawani za gowno" - co to w ogole mialo znaczyc? ze jak ktos jest w mniejszosci to znaczy z automatu ze on ma racje?? Czy w tym watku ktos kogos zwyzywal od gowna?

Troche ochlody, mniej emocji i trzezwego spojrzenia zycze :)
Pozdrawiam

miko1980

proszę dać namiary na ten film...

ocenił(a) film na 9
punisher822_filmweb

PS. wczoraj w koncu obejrzalem SALVATION i musze przyznac ze jest to kawał dobrego kina, a jak ktos lubi westerny (i nie jest swirem twierdzacym ze western to tylko sergio leone/clint eastwood a cala reszta ssie) to tymbardziej powinien byc usatysfakcjonowany.

Co nie zmienia faktu ze porownywanie tego klasycznego w pewnej mierze westernu-kina zemsty do czysto popkulturowej rozrywki podanej z lekkim przymruzeniem oka jaka jest DJANGO zupelnie nie ma sensu ;)

miko1980

A mogę spytać, gdzie widziałeś Salvation? Bo też bym zobaczyła, a chwilowo nie trafiłam :)

ocenił(a) film na 9
Irma100

niewiem czy jest gdzies online, ja film 'sprowadzilem' ;) na dysk dzieki serwisowi exsite

ocenił(a) film na 7
Irma100

online jest na "zalukaj"

fagot89

Dzięki :)

punisher822_filmweb

Mnie ze współczesnych westernów najbardziej wciągnęło PRAWDZIWE MĘSTWO,a BEZPRAWIE-duży plus,że to kino europejskie,ale arcydziełem na pewno nie jest...

ocenił(a) film na 9
pawelk1504

The Salvation to jest kawał dobrego westernu a "Prawdziwe męstwo" to jest filmek familijny dla dzieci w wieku od 12lat ;-) a "Bezprawie" trochę lepszy ale nie dużo od 14 lat w sobotnie popołudnie o 14:00 haha :-)

slavio79_2

Takimi westernami klasy B,jak The Salvation to rajcowałem się w dzieciństwie pod koniec lat 70,bo to film bez ograniczeń w kategorii wiekowej,a zresztą średnie oceń same mówią o poziomie każdego z tych filmów...

punisher822_filmweb

Skoro Ty polecasz to film trzeba omijać szerokimmmmmmmmm łukiem.

Genral_Film

Nie jest to kino wybitne,ale jeśli lubisz westerny,to na pewno się nie zawiedziesz...

ocenił(a) film na 7
punisher822_filmweb

Może jednym z najlepszych to on nie jest ale bardzo fajnie i z zainteresowaniem się to ogląda. Może dla tego że człowiek spragniony westernów których ostatnimi czasy jest mało. Fabuła banalna ale czego spodziewać się po westernie. Zazwyczaj mamy dobrych i złych i coś tam z zemstą. Fajnie mimo to nakręcone a i przykład na to że europejce też fajnego westerna mogą zrobić.