Od czasu '3:10 TO YUMA' nie przypominam sobie aby jakis wspolczesny western mnie tak wciagnal.
'THE SALVATION' to kawal dobrej roboty i dziwie sie ze nie stal sie sukcesem kasowym na swiecie.
Z REKA NA SERCU POLECAM WAM TEN FILM!!!
nigdy nie zrozumiem fenomenu róznych gustów. Film w miarę, ale do kasowych sukcesów mu daleko
A ja nigdy nie zrozumiem takich ludzi jak ty i fanow nudnego i za dlugiego DJANGO. Film osiagnal najwiekszy sukces kasowy wsrod westernow na swiecie a wcale na to nie zasluzyl... Nie rozumiem i nie zrozumiem fenomeny DJANGO. THE SALVATION jest wedlug mnie ciekawsze lepszy i bardziej klimatyczny ale moje zdanie w tym temacie sie nie liczy poniewaz wsrod fanow DJANGO jestem pewnie w mniejszosci a w debilnym demokratycznym systemie ci co sa w mniejszosci nawet jak mowia prawde sa uznawani za gow...no.
czlowieku opanuj sie, marioo24 napisal po prostu ze dziwi sie nad tym jak bardzo rozne gusta moga miec rozni ludzie (co samo w sobie jest akurat oczywistoscia), a ty mu od razu grzebiesz w profilu i wyciagasz jakis tytul ktory ci sie nie podobal (w tym przypadku akurat swietne DJANGO - choc ja akurat doskonale rozumiem ze moglo sie komus nie podobac bo ludzie sa RÓŹNI i maja RÓŻNE gusta, choc jednak skoro jakis film cieszy sie najwieksza popularnoscia to w 90%przypadkow cos faktycznie jest na rzeczy i film jest po prostu dobry w ten czy inny sposob).
I jeszcze ten tekst na koncu : "ci co sa w mniejszosci nawet jak mowia prawde sa uznawani za gowno" - co to w ogole mialo znaczyc? ze jak ktos jest w mniejszosci to znaczy z automatu ze on ma racje?? Czy w tym watku ktos kogos zwyzywal od gowna?
Troche ochlody, mniej emocji i trzezwego spojrzenia zycze :)
Pozdrawiam
PS. wczoraj w koncu obejrzalem SALVATION i musze przyznac ze jest to kawał dobrego kina, a jak ktos lubi westerny (i nie jest swirem twierdzacym ze western to tylko sergio leone/clint eastwood a cala reszta ssie) to tymbardziej powinien byc usatysfakcjonowany.
Co nie zmienia faktu ze porownywanie tego klasycznego w pewnej mierze westernu-kina zemsty do czysto popkulturowej rozrywki podanej z lekkim przymruzeniem oka jaka jest DJANGO zupelnie nie ma sensu ;)
niewiem czy jest gdzies online, ja film 'sprowadzilem' ;) na dysk dzieki serwisowi exsite
Mnie ze współczesnych westernów najbardziej wciągnęło PRAWDZIWE MĘSTWO,a BEZPRAWIE-duży plus,że to kino europejskie,ale arcydziełem na pewno nie jest...
The Salvation to jest kawał dobrego westernu a "Prawdziwe męstwo" to jest filmek familijny dla dzieci w wieku od 12lat ;-) a "Bezprawie" trochę lepszy ale nie dużo od 14 lat w sobotnie popołudnie o 14:00 haha :-)
Takimi westernami klasy B,jak The Salvation to rajcowałem się w dzieciństwie pod koniec lat 70,bo to film bez ograniczeń w kategorii wiekowej,a zresztą średnie oceń same mówią o poziomie każdego z tych filmów...
Może jednym z najlepszych to on nie jest ale bardzo fajnie i z zainteresowaniem się to ogląda. Może dla tego że człowiek spragniony westernów których ostatnimi czasy jest mało. Fabuła banalna ale czego spodziewać się po westernie. Zazwyczaj mamy dobrych i złych i coś tam z zemstą. Fajnie mimo to nakręcone a i przykład na to że europejce też fajnego westerna mogą zrobić.