PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624741}

Wyborcze jaja

The Campaign
2012
6,0 17 tys. ocen
6,0 10 1 17256
5,8 14 krytyków
Wyborcze jaja
powrót do forum filmu Wyborcze jaja

Kolejna produkcja sygnowana nazwiskiem Ferella. Czyli dokładnie wiadomo, czego się spodziewać i raczej przypadkowej widowni tu być nie powinno. Osobiście uważam, że dowcip reprezentowany przez tego komika jest dosyć nierówny, bo obok gagów, które zwalają z fotela, zdarzają mu się żarty zwyczajnie grubiańskie i nieśmieszne. Tak jest też w przypadku "Campaign", gdzie wespół z Galifianakisem naigrywa się z produkcji w rodzaju "Id Marcowych", jak i samej polityki w ogóle. Miejscami wychodzi z tego całkiem niezła i celna satyra, kiedy indziej rzecz grzęźnie w schematach i przyciężkich dowcipasach. Jeśli jednak nie razi Was humor często daleki od poprawności, to wysoce prawdopodobne, że znajdziecie w tej pozycji coś dla siebie. Ja w pary momentach "wymiękłem" (niemowlak rządzi!).

ocenił(a) film na 6
Caligula

spot propagandowy o al qaidzie i talibach wygrał :P

ocenił(a) film na 6
Caligula

Zgadzam się że film nierówny, akcja z niemowlakiem mnie rozwaliła, koniec zbyt "landrynkowy". Ot taki film 'zobacz i zapomnij".

ocenił(a) film na 6
wujaniek

Mi się jeszcze podobał tekst z wsadzaniem głowy do zamrażalnika. Zważywszy, że wciąż chodzi mi po głowie, musiał być zacny.