PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=738011}

Wyrok na Węgrzech

Ítélet Magyarországon
2013
7,2 96  ocen
7,2 10 1 96
Wyrok na Węgrzech
powrót do forum filmu Wyrok na Węgrzech

To trzeba koniecznie obejrzeć!

Anatomia zła? - to mi przychodzi na myśl.

Tam NIC nie ma. Są tylko słowa, słowa, słowa - zeznania świadków.
Te słowa układają się w opis czegoś niewyobrażalnego. Rekonstrukcja zbrodni na miarę Auschwitz - Birkenau!
Banda chłoptasi jedzie, aby zabijać - polować na... "bażanty" - ludzi, w tym dzieci!
I zabijają!!!!

Ten mord dzieje się w środku Europy. W XXI wieku.
Robią to chrześcijanie.

Bóg - honor - ojczyzna - skąd my to znamy?
Tylko, gdzie w tym wszystkim jest Bóg? Gdzie honor?
Zabijanie innych ludzi - to jest Honor?. To jest Bóg?

Ten film jest warty obejrzenia, bo.... go się ogląda.
Wciąga. Nie sposób od niego oczu oderwać.

"Życie pisze najlepsze scenariusze" - niestety, tu też życie napisało najlepszy scenariusz.
Z zaciśniętą grdyką będziesz śledzić "losy głównych bohaterów"

Deszcz nagród nie dziwi.

Nikodem123

Może i robią to chrześcijanie, ale w przeciwieństwie do wyznawców innej religii, nie robią tego z powodu religii, poza tym, gdyby nie bezkarność cyganów tym kraju, skrajna prawica, nie miała by z nimi problemu. Ten "Deszcz nagród " Był, bo poprawność polityczna tego wymaga, skazali ich mimo dowodów.

Pawlovsky

+ Słowacja oddzieliła Romów murem w Koszycach, czemu? Kradli, atakowali Słowaków, żebrali, hałasowali, awanturowali. Dla ciebie samoobrona, to pewnie też rasizm. http://wiadomosci.onet.pl/swiat/slowacja-romowie-z-koszyc-oddzieleni-murem/kp49p

Pawlovsky

"Zabijanie innych ludzi - to jest Honor?. To jest Bóg?" Jak zabijasz w imię dobrej sprawy, np. Zabijasz dzihadżistów w Syrii, tym samym broniąc niewinnych ludzi, to jest honor.

ocenił(a) film na 9
Pawlovsky

Ja się nie boję poprawności politycznej - lubię nazywać rzeczy po imieniu.

To jest skrócona wersja etyki dla skróconych umysłowo.

Nikodem123

"To jest skrócona wersja etyki dla skróconych umysłowo." Coś dla Ciebie:)

ocenił(a) film na 9
Pawlovsky

O nie!!
Ja etyki głoszonych przez skróconych umysłowo nie kupuję.
Jestem wyrozumiały dla tych, którzy takie bania luki kupują.

Nie nawołuję, aby do nich strzelać, bo żyją na mój koszt, korzystają z przywilejów niedostępnych dla obywateli z normalnie rozwiniętym mózgiem.

Nikodem123

Wiesz kolego, jeśli cię uraziłem, to przepraszam:) Szczerze.

ocenił(a) film na 9
Pawlovsky

Jeśli ja Cię uraziłem to też Ciebie bardzo serdecznie przepraszam.

Lubię się spierać, ale nie w ten sposób: do krwi ostatniej - na słowa, na sztachety po ryju.

ocenił(a) film na 9
Pawlovsky

Nie wiem czy odpowiedziałem Ci tak jak chciałem. Lubię się wdawać spory. Twoje przeprosiny przekonały mnie, że jesteśmy partnerami do toczenia debaty.

Jeszcze raz.
Jeśli ja z Tobą postąpiłem nie fair, to serdecznie proszę o wybaczenie.

Nikodem123

Wiesz, zrozumiałem, że obrażanie nic nie da, kiedy obrażanie innego człowieka, pomogło zmienić jego poglądy? Masz rację, że w internecie jest dużo kłamstw, dlatego trzeba szukać rzetelnych źródeł, ewentualnie samemu się przekonać. Niektórych tematów czasami po prostu nie powinno się zaczynać, ale fajnie wdać się w dyskusję, która jest na jakimś poziomie;) Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 5
Nikodem123

"Robią to chrześcijanie."

I wszystko jasne.