Wyrwani ze snu

Sleeper's Wake
2012
4,6 463  oceny
4,6 10 1 463
Wyrwani ze snu
powrót do forum filmu Wyrwani ze snu

Jak myślicie? On po nią wrócił? Widać było, że ona nadal tego pragnie, gdy podczas odjazdu trzymałą dłoń na szybie. A on na końcu przepraszał. Może dlatego, że wtedy nie chciał jej zabrać, gdy go poprosiła? Wychodziło na to, że skazał ją na męki z ojcem i tylko zerżnął. A ona go pragnęła nadal, czuła się z nim pewnie bezpiecznie. Oboje byli samotni i zagubienie po tragediach, które ich spotkały. On na końcu przepraszał, może ją? Moim zdaniem oni wtedy nie wyrwali się wcale ze snu, czyli ich życiu i romansie (sposób ucieczki) po tragedii. Bo pomimo tego, ona nadal chciała z nim być, a on...? No właśnie.
Piszcie co myślicie

ocenił(a) film na 7
unnamed01

jak wy to rozumiecie?
snem miał być ich romans, jej ułuda stworzenia związku z nim, a jego ucieczka w zapomnienie. obie rzeczy niemożliwe były do zrealizowania na dłuższą metę. może on przepraszał, że ją wykorzystał, a ona - bolesne przebudzenie, on mnie nie chce, albo - miło było, ale to była tylko ucieczka ( jak u niego).

ocenił(a) film na 7
unnamed01

Witam, ciężko ocenić, nie czytałem książki, ale ja to odebrałem tak że ona pogodziła się z ojcem/wybrała go w ostateczności, w odróżnieniu od jej brata. No a John nie miał już kogo prosić o przebaczenie, nie uporał się z przeszłością. Książka pewnie wiele by rozjaśniła. Film mimo pewnych niedopowiedzeń podobał mi się.

ocenił(a) film na 7
mitrus80

Muszę przeczytać książkę, dzięki ☺