Ludzie spokojnie - jedni "HAKERZY" skasowali film a inni HAKERZY wrzuca go do neta. To ze jakis wujek Albert nie zobaczy go w kinie mam gdzies bo i tak za pare miesiecy go obejrze. Aha i jeszcze jedno: SONY to ma chyba pecha bo wczoraj oglosili ze "HAKERZY" wykradli scenariusz Bonda SPECTRE. Czy to nie dziwne ze nagle SONY zaczyna gubic filmy??? A moze najciemniej jest pod lalarnia?
P.s. jeszcze o Bond-zie: jesli rok przed premiera oficjalnie pokazuja Jego nowe auto i mowia ze bedzie pil wodke z Polski, to chyba o przeciek nie trudno...
M
To dużo szerszy problem, niż to czy "wujek Albert" zobaczy film w kinie. Ustanowiono niebezpieczny precedens - groźby użycia siły przez grupy terrorystyczne nie powinny mieć wpływu na to jakie filmy pojawią się w kinach. To absurdalne ulegnięcie wobec takiej retoryki może pokazać innym grupom tego typu, że pogróżki o atakach na kina działają. Nie zgadzam się na to, żeby prymitywy o poronionych poglądach politycznych decydowały co ludzie mogą, a czego nie mogą, oglądać.
Widzisz chyba nie zrozumiales (bez urazy) mojej sugestii "A moze najciemniej jest pod lalarnia?" Zastanawiam sie nad sytuacja ze to SONY samo wymyslilo i rozkreca ta afere tylko po to by przeciagnac premiere o kilka m-cy i zarobic wiecej. Inna teoria - moze maja nakrecone pol filmu i musza przesuwac premiere, ale poniewaz machina marketingowa juz ruszyla to po prostu podsycaja sprawe. To proste - jak masz dwa nieznane cukierki do wyboru, jeden ma slogan na polce w sklepie: "NOWOSC", a drugi:"CUKIEREK
Hakerzy od UNA mi przerwali HEHE, a drugi slogan to:"CUKIEREK ZAKAZANY W OBROCIE PUBLICZNYM PRZEZ WLADZE" - ktory wybierasz? M
"Zastanawiam sie nad sytuacja ze to SONY samo wymyslilo i rozkreca ta afere tylko po to by przeciagnac premiere o kilka m-cy i zarobic wiecej. Inna teoria - moze maja nakrecone pol filmu i musza przesuwac premiere, ale poniewaz machina marketingowa juz ruszyla to po prostu podsycaja sprawe. To proste - jak masz dwa nieznane cukierki do wyboru, jeden ma slogan na polce w sklepie: "NOWOSC", a drugi:"CUKIEREK"
Panie, daj pan spokój...
SONY oprócz paru wycieknietych filmow, stracilo jeszcze setki GB danych, w tym np. wewnetrzną poczte. Troche drogo jak na promocje filmu, nie sądzisz ?
Nie groźby, bo Sony dostaje i to mocno od kilku tygodni, publikacja tego filmu po prostu im się nie opłaca.
SONY jako SONY, jako taki hegemon ma zbyt wiele do stracenia na chwilę obecną...
Słowa krytyki od czarnego Barry'ego i już "kilku" zatwardziałych demokratów może odwrócić się od marki.
W tej chwili film w taki czy inny sposób musi dostać się do dystrybucji. Koniec i kropka.
no cóż... nieoficjalnie się dostał :) tym bardziej, że właśnie go obejrzałem i jest odrobinkę posrany, ale podobał mi się :)
Kwestia czasu kiedy na torrentach będzie. Skoro hakerzy mogli postraszyc to inni hakerzy wrzucą do neta.
Tylko że to nie hakerzy wrzucają, a wrzuciło do neta SONY. Na google play youtube i na xbox video można już wypożyczyć film za 5,99$ a za 14,99$ można go wykupić.
Wiesz akurat z panem Obama to nikt juz sie na swiecie nie liczy a wszczegolnosci jego obywatele ktorzy coraz glosniej domagaja sie Inpichentu.
Byłbym w stanie w to uwierzyć, gdyby nie to, że rządy USA i Japonii, w tym sam Obama potępiły akcje hakerskie i naciskały aby jedna film znalazł się w dystrybucji. Kto jak kto, ale oni na pewno wiedzą czy to ściema czy prawdziwy atak.
to według ciebie jak zachowaliby się w sytuacji którą jak przedstawiłem? bo wg mnie tak samo czyli to żaden argument.
Nie, gdyby to była robota "hakerów z Sony", którzy włamaliby się sami do siebie, żeby zrobić kampanię to głowa państwa nie zajmowałaby się taki bzdetami.
Sam sypiesz nic nie znaczące ogólniki to nie wymagaj. Po to te kraje mają wywiad, żeby wiedzieć czy naprawdę nastąpił atak hakerski ze strony Korei i należy na niego odpowiedzieć, czy też Sony robi szopkę. Jeśli byłaby to szopka to nie zajmowaliby stanowiska, bo prezydent nie będzie brał udziału w kampanii reklamowej.
Więc w jaki sposób z tobą rozmawiać by cokolwiek było dla ciebie znaczące? Masz bardzo idealistyczne myślenie, prezydent oczywiście również będzie brał udział w kampanii reklamowej jeśli jest mu to na rękę, a jest w kampanii antykoreańskiej.
Nie ma opcji, żeby mu się opłacało uczestnictwo w kampanii reklamowej upadającego giganta elektronicznego. Jest jednym z najpotężniejszych ludzi na świecie i świat kampanii kiepskiej komedii to nie jego progi. Co innego oficjalna deklaracja w odpowiedzi na atak na własne media wywiadu obcego kraju.
litości, zobacz sobie kto i za ile sponsoruje kampanie amerykańskich polityków... to są tylko marionetki. I ty mówisz o tym że im się nie opłaca... każdy z nich - czy jest to demokrata czy republikanin - ma jakieś interesy i mu się opłaca to lub owo. Kenedy chciał być niezależnym i wiadomo jak się to skończyło.
zgadzam się z Lodolamacz, bez przesady, ale światowi przywódcy nie mieszaliby się w taką celową 'kampanię promocyjną' dosyć płytkiej humorystycznie komedyjki
Serio mieszasz w to jeszcze Kennediego?
Film obejrzałem i w sumie nie był też jakiś wyjątkowo tragiczny, nawet do 3/4 było nieźle, ale gdy zaczęli sobie odgryzać palce...no cóż
Aczkolwiek nie jestem zdziwiony i nie trudno mi uwierzyć, że "Słońcu Narodów" mogło się nie spodobać, co poskutkowało tym atakiem hakerskim, który nie oszukujmy się był.
O kolejny idealista - to że wybrał go jakiś motłoch nie oznacza że człowiek jest świętym. Gdy chcą uzyskać jakiś cel to w grę wchodzą każde metody. Co za różnica czy to będzie komedia? Liczy się efekt. Budowanie w społeczeństwie poczucia zagrożenia. Tak jak to miało miejsce z Saddamem - broń jądrowa, finansowanie terrorystów - co oczywiście okazało się po fakcie nieprawdą. Ale tak mówiła telewizja i święci "światowi przywódcy".
Kennedyego w co "w to"? W atak hakerski? Chyba mnie nie zrozumiałeś w takim razie.
No właśnie skoro nie wiesz co mogło być dla koreańców motywem ataku to dlaczego nie zadajesz sobie pytania czy tak w ogóle oni za tym stoją?
pisanie o tym że sonny sama na siebie przypuściła atak hakerski jest równie mądre jak snucie teorii spiskowych o ataku 9.11 czy zamachu smoleńskim
Zapewne tak jest dla kogoś kto nigdy nie poddawał w wątpliwość "faktów" które podawane są w telewizji.
Jasne, Sony wrzuciło do sieci kilka ze swoich nadchodzących filmów (w tym duże produkcje), wrażliwe informacje na temat tysięcy pracowników (pozwy przeciwko Sony już wpływają) i kompromitujące e-maile? Po co? Żeby w widowiskowy sposób stracić miliony, twarz i zaufanie? :)
Nie Sony tylko ludzie z Sony. Korporacja nie podejmuje decyzji tylko ludzie w niej pracujący. Mogła się znaleźć w niej grupa osób którym zależało na takim obrocie sprawy z różnych powodów, a jednym z nich jest uniknięcie osobistej klapy filmu. Koreańcom nie zależało, bo po co?
Jako że mamy dziś 25 grudnia, a premiera jest zaplanowana właśnie na ten dzień :D , to można stwierdzić że hakerzy się postarali, i wrzucili film w dniu premiery :D tak jest The Interview jest obecnie do ściągniecia :D
Jets do sciagniecia, nie dlatego ze hakerzy go wrzucili ale SONY udostepnilo film w wersji cyfrowej.
Pierwsza polska video recenzja: https://www.youtube.com/watch?v=5ZF-7kGYsdo
święta prawda, oglądać póki jest (chociaż tak czy inaczej po pierwsze to było pewne, że dostanie się do internetu, a po drugie to raczej nie zniknie, nawet mimo tego, że dość dobrze pojechali po skośnym grubasku)
To tylko akcja marketingowa oraz akcja przeciwko wolności w sieci.
Korporacje bardzo denerwuje fakt ze nie mogą ogarnąć sieci w innych dziedzinach zastraszanie terroryzmem się sprawdzilo a na siec na razie nie ma mocnych. Przy ACTA nawet w Polsce były demonstracje (tak ciagle cos zabierają korporacje się panosza emerytury podnosza itd. i nic się nie dzieje a jak za siec się biora to narod się odzywa)
Trzeba szukac nowych metod. Krok po kroku wypiora nam mozgi i przepuszcza destrukcyjne ustawy dla sieci, ja uważam ze akcja z tymi pseudohakerami to kolejny krok w tym kierunku.
Tak czy siak podobał Wam się? Bo wg mnie film potrzebował takiej "akcji marketingowej" bo sam by się pewnie nie obronił. Oglądałam wczoraj na kinomanie.
Zapraszam do obejrzenia pierwszej polskiej video recenzji tego filmu!
https://www.youtube.com/watch?v=5ZF-7kGYsdo
Pozdro :)