5,7 373  oceny
5,7 10 1 373
5,5 2 krytyków
Wzór piękności
powrót do forum filmu Wzór piękności

Nie kapuje...

ocenił(a) film na 5

Niech ktoś mi wytłumaczy, dlaczego "ktoś" (tzn wiem kto, tylko nie chcę psuć innym zabawy z oglądania) zabijał te modelki. Niby w filmie jest to punktem rozpoczęcia akcji, ale przecież mordowanie ich nie miało najmniejszego sensu. Tak ogólnie to film jest OK 5/10. Bardzo ładne modelki i piosenka Sue Saad - Looker.

ocenił(a) film na 7
gagarin77

mysle ze powodem byly pieniadze. ostatnia z modelek miala za udzial w projekcie data matrix dostawac 200 tys $ rocznie (tzn. za udzial w reklamach, byla o tym mowa w scenie kiedy technik odprowadzal ja do komputera skanujacego), ale skoro "komputer" juz ja zeskanowal a przyszle reklamy mialy sie odbywac juz bez udzialu zywych aktorow (taki byl zamysl projektu), to byla juz niepotrzebna wiec najprosciej bylo ja zlikwidowac przez "wypadek" i tak tez sie dzialo z poprzednimi trzema modelkami. komputer wytypowal i wyliczyl ich rysy, one poddaly sie zabiegom operacji plastycznych u doktora, potem pewnie odbylo sie docelowe skanowanie komputera, i bye bye... chyba tak najlogiczniej to wytlumaczyc, chociaz w praktyce logiczniejsze byloby poprawienie danych w komputerze a nie fizyczne poprawianie skalpelem np. twarzy modelek - ale mniejsza o to. glowne przeslanie filmu i tak jest inne :)

p/s i popieram przedmowce, dziewczyny po prostu idealne, zwlaszcza ta w pierwszej scenie, po prostu boskie cialo :)

ocenił(a) film na 9
color1

a nie chodziło o zlikwidowanie świadków, przecież mogła powiedzieć - ja nie wystąpiłam w tej reklamie, nie poparłam tego kandydata na senatora, sędziego, prezydenta- zrobiła by się chryja i co ?

gutex0

Zapewne też.

gagarin77

Całkiem fajny film. Ale druga połowa robi się bez sensu. Ktoś oszczędzał na scenarzyście. Ale jakże lubię takie retro s-f.