PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=188708}

Wzgórza mają oczy

The Hills Have Eyes
2006
5,9 81 tys. ocen
5,9 10 1 80988
6,1 17 krytyków
Wzgórza mają oczy
powrót do forum filmu Wzgórza mają oczy

jak dla mnie sceny gwaltu powinny byc calkowice pomijane w produkcjach jakichkolwiek filmów.Jest to chore nie wiem dlaczego ale nie potrafie patrzec na taka krzywde nie nawidze wszystkich typu pedofile zoofile a szczegolnie gwalcicieli motywy gwaltu powinny byc objete cenzura albo calkowitcie wyciete z filmu!!! Słowa te nie moga w pelni opisac mojego obrzydzenia oraz wstretu do wykorzystywania kobiet w ten czy inny sposob, ci co podzielaja moja opinie niech sie wypowiedza bo to jest temat naprawde na czasie

patrick_42

wiesz skoro jestes(byles)podpity w momencie pisania postu to prosze cie nastepnym razem unikaj podobnych tematow bo mzoeswz napisac cos czego bedziesz zalowal lub nie odzwierciedla twojej prawdziwej postawy co do tematu rozmowy

ocenił(a) film na 7
patrick_42

Najlepiej z filmów usuńmy gwałty, morderstwa, przemoc.. Niech w horrorze "morderca" przytula się do ofiary a nożem którym miał ją zabić pomaga jej kroić sałatkę. Na końcu biorą ślub i mają trójkę dzieci...

ocenił(a) film na 8
patrick_42

TORNADO JESTES TAK GŁUPI< ŻE NAWET NIE BĘDĘ SIĘ WYSILAĆ ŻEBY UARGUMENTOWAĆ SWOJĄ WYPOWIEDŹ! CIEKAWE CZY JAK BY KTOŚ ZGWAŁCIŁ TWOJĄ MATKĘ TEZ BYŚ W TAKI SPOSÓB SIĘ WYPOWIEDZIAŁ? PRZECIEŻ ODBYŁABY SEX TYLE< ŻE BEZ JEJ ZGODY> NIE POZDRAWIAM PRZERAŻAJĄ MNIE TACY LUDZIE JAK TY

karmeloo

Nie mam mamy. Umarła jak miałem 1 rok. Buuu ;(

patrick_42

te karmelo dziób do góry. Byłem nietrzeźwy. Nie będę odpisywał jak coś bo już tu nie będę zaglądał. Poprostu film jest żałosny. Cieszę się, że pojechałem po tym gównie jak się dało.

Ale ja cię pozdrawiam. Nie jestem facetem, takim jak ty myślisz.

ocenił(a) film na 8
patrick_42

mam nadzieję, że się pomyliłam(:pozdrawiam

użytkownik usunięty
GORDIUS

@ GORDIUS

Pietnowanie glupoty to nie cenzura tylko rozsadek i o ile moznosc posiadania i gloszenia wlasnego zdania to wartosc w jakimkolwiek spoleczenstwie podstawowa o tyle w zadnym wypadku nie powinno to oznaczac poblazliwosci dla gloszenia bzdur gdyz jak pisal chocby Austin czy ktorykolwiek inny z neoliberalow ( dla ktorych nota bene wolnosc wypowiedzi stanowila filar calego systemu panstwowego )wolnosc polega w rownej mierze na prawie do czynienia jak i swiadomym przyjeciu konsekwencji. Ergo - nie zabraniam nikomu uwazac i twierdzic iz cenzura w jakijkolwiek postaci jest dobrym rozwiazaniem, lecz pomny historycznych zastosowan wyzej wzmiankowanej instytucji czuje sie zobowiazany skrytykowac takie pomysly.

@saraaaa

Rozumujac a contrario mozna by faktycznie wyciagnac taki wniosek z mojej wypowiedzi jednakze jest to nieco naciagane i nie bylo moja intencja, nie mniej jednak uwazam, ze dotykanie przez sztuke zla umozliwia brutalne wepchniecie tegoz tematu do swiadomosci spoleczenstwa czym niechybnie przyczynia sie do poprawy sytuacji niejako zmuszajac je do dzialania poprzez wytracenie z iluzorycznego stanu udawanej nieswiadomosci

ocenił(a) film na 7
GORDIUS

Popieram , tez nie moge patrzec na takie sceny.

Majek, jeżeli uważasz, że ukazywanie w filmach całego zła świata jest właściwą odpowiedzią na to zło, to gratuluję odwagi.

ocenił(a) film na 8
GORDIUS

Co do scen gwałtu to zgadzam sie nie jest to wogóle potrzebne do pokazywania ale film jest naprawde dobry oglądałem setki horrorów a ten zrobił na mnie wrazenie bo w ostatnich latach niebylo dobrego horroru same kiczowate gowno wie niepierdol zejest slaby bo sam jestes slaby jak ogladasz wszystko co ci sie podwinie i jarasz sie na harrego pottera to sie nie wypowiadaj

danszy2007

Do mnie, k..., to było?

GORDIUS

No bez przesady że ta scena była az tak drastyczna. Widzieliście film "Nieodwracalne" ?? http://nieodwracalne.filmweb.pl/Nieodwracalne,2002,ciekawostki,FilmCuriosities,i d=33184

Tam scena gwałtu byla tak realistyczna i przerażająca że sam wymiękłem a widziałem już duużo.

Oto dwie z Ciekwaostek do tego filmu :

"W pierwszych 30 minutach filmu w scieżce dźwiękowej zawarty jest ciagły dźwięk o częstotliwości 28Hz (infraźwięki), podobny do tego jaki pojawia się przed trzęsieniem ziemi. U ludzi dźwięki o tej częstotliwości powodują zawroty glowy, dusznośći i mdłości. Dźwięko dodano celowo i był jednym z powodów dla którego ludzie wychodzili z kina w trakcie trwania fimu.

Francuski wydanie DVD dumnie reklamowane było stwierdzeniem, że na 2400 osób oglądających film podczas premiery w Cannes dwustu gości opuściło salę."

Jeśli mnie pamięć nie myli to słyszałem że w Anglii ten film został zakazany ze względu na brutalnośc i najdramatyczniejszą scene gwałtu w historii kina. Na okładce filmu jest ujećie tuż przed sceną gwaltu z perspektywy gwałciciela. Polecam ten film ludziom o naprawde zdrowej psychice. :)))

Jules_11

Spoko kazdy czlowiek ma swoja granice wrazliwosci na Tobie nie zrobilo to moze wiekszego wrazenia ale mnie kazda scena tego typu przyprawia o delikatnie mowiac wstret i odraze i dzieki za ten link ale zrozum mnie nie skorzystam
pozdro

GORDIUS

Zgadzam się z GORDIUS. Wchodząc na ten blog to samo myślałem. To było wstrętne. Przegięcie. W drugiej części jest jeszcze brutalniejszy gwałt.

GORDIUS

przemoc byla 'odkad pierwszy czlowiek na ziemi zajumal drugiego kamieniem o kawalek miesa' jest i bedzie i nic nato nie poradzisz taka jest natura a film tylko pokazuje rozne aspekty przemocy gwalt jest jednym z nich moze oto chodzilo zeby pokazac co sie dzieje z czlowiekiem ze w kazdym tkwi bestia zwlaszcza w takim mutancie ktory ma w sobie malo czlowieczenstwa -osobiscie niekreca mnie takie sceny.

GORDIUS

NA przestrzeni czasu to jakies 5 lat nadal jestem przeciw takim scenom zamieszczanym w filmach o projekcji publicznej chociaz zrozumienie pewnych nadal jest mi obce. Mianowicie nie jestem w stanie zrozumiec ludzi "lubiacych" typowe schockery typu własnie Nieodwracalne itp . Świat a dokładnie internet jest w dzisiejszych czasach przepłniony krzywdą ludzka, przemocą i brutlaną siłą ukazująca wyzszosc na slabszymi spogladajac wstecz dokladnie 5 lat nie bylo takiego procederu, wrecz przeciwnie wszelkie media staraly sie pietnawac takie przypadki a teraz kazdy bez wyjatku moze obejrzec online egzekucje w wykonaniu meksykanckich gangow, gwalty rodem z japonii oraz katowanie sie wzajemnie młodziezy szkolnej z Rosji lub Wysp Brytyjskich. Nawiazując do tego szczerze i świadomie cofam mój mini postulat na temat gwałtów w filmach gdyż jest to aktualnie na porządku dziennym wręcz akceptowane w wielu już krajach a o wiele brutalniejsze fakty dzieję się pod naszymi oknami, znieczulica ludzka sięga zenitu a władze państwa mają to wszystko głęboko w d*pie tak jaki więszkość z nas. Pozdrawiam i mam nadzieję że twórcy kinematografii ktorzy mają tak niesamowity wpływ na myślenie ludzi, coś z tym faktem zrobią, choćby mieli na tym zarabiać i wykorzystać komercję.

ocenił(a) film na 6
GORDIUS

Może dlatego że życie to nie bajka, bo o gwałcie się nie mówi, bo to wstyd i temat otoczony pewnego rodzaju tabu? Gwałt szokuje, napędza film, daje mu szansę wybicia się, pozwala na solidny zarobek. Wydaje Ci się że Twoja opinia coś zmienia? Zmienia postrzeganie Ciebie, ale nic więcej. Sceny gwałtu będą obecne, zwłaszcza w kinie gore, bo jest silnikiem napędzającym całą produkcję.

Tu mówimy o filmach, więc skupmy się na filmie - prawdopodobnie zaskakującym będzie dla Was ze film mnie przestraszył - owszem miałem wtedy (polska premiera) kilkanaście lat, ale film dostarczył mi tego czego powinien - szokujących scen i poczucia zagrożenia. Dziś żaden horror nie jest w stanie przerazić - co jest całkowicie usprawiedliwione, bo z roku na rok nie jesteśmy młodsi. Chcesz gore, masz gore, chcesz strachu, za późno by szukać go w kinie.

GORDIUS

Gwalt niech sie gwaltem odciska- rzekla dupa do mrowiska:D
To tylko film...w realnym swiecie nie ma mutantow w kopalniach.Juz w takiej Polsce Nergal pali Biblie, w samoobronie gwalca prostytutki, a podniesienie wieku emerytalnego zatwierdzi Komuruski;) Zyjemy w przedsiaku do piekla wiec kazdy z nas poczuje goracy pal w swym odwloku:D
p.s. moja mama slucha co rano radia maryja- to gwalt dla mych uszu:))))))

ocenił(a) film na 8
GORDIUS

demonizujesz!
Zmieniłbyś zdanie gdyby napalone amazonki chciały Cie zgwałcić

ocenił(a) film na 7
GORDIUS

Zabijanie się nawzajem ok gwałty nie xd

ocenił(a) film na 10
GORDIUS

kolejny ********* nie podoba sie nie oglądać są gorsze filmy i o to w tym chodzi nikt nie każe ci tego oglądać STOP to takim ******* jak ty bo ten portal traci na tym

GORDIUS

Scena gwałtu dla mnie było dla mnie najgorsze w tym filmie, nienawidzę scen gwałtu, obejrzałem jeden film bardzo drastyczny z taką sceną i sobie uświadomiłem jak taka kobieta może cierpieć przez to, może i przesadzam ale już śmierć jest lepsza od gwałtu, mam nadzieję że inni także sobie uświadomią jak coś takiego jak gwałt jest złe choćby z takich filmów

GORDIUS

Generalnie to była jedyna scena jaką pamiętam z tego filmu, mi się podobała ale to pewnie dlatego, że jestem zboczeńcem.

GORDIUS

jak dla większości sceny gwałtu są ok, to ja się domagam więcej scen gwałtu ale na mężczyznach! Ciekawe czy panów wtedy nie będzie obrzydzać oglądanie jak przerośnięty samiec dobiera się na siłe do innego kolesia.

ocenił(a) film na 8
Liliet666

No wtedy to by raczej obrzydzał fakt homo scenki, a nie gwalt sam w sobie. Gdyby nakrecic film o gwałcących kobietach-mutantach to mysle, ze nie byłoby zbyt wiele głosów przeciw;P Ogolnie dyskusja jest pozbawiona sensu, bo jak cenzurowac gwalty to mord, dekapitacje i wypruwanie flaków tym bardziej. Jak sie oglada film to zawsze jest informacja, ze wystepuje w nim przemoc, od ilu lat jest i wtedy oglada sie na wlasna odpowiedzialność.

ocenił(a) film na 6
GORDIUS

Faktycznie ta scena była okropna. Właśnie dlatego jest potrzebna. Aby obrzydzać i wywoływać wstręt.

użytkownik usunięty
GORDIUS

no , ja to od razu wyłączyłam po tych scenach. Nie tyle to straszne jak po prostu chore i wzbudzające obrzydzenie :/