PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106411}

X-Men: Ostatni bastion

X-Men: The Last Stand
2006
7,1 148 tys. ocen
7,1 10 1 147634
5,6 42 krytyków
X-Men: Ostatni bastion
powrót do forum filmu X-Men: Ostatni bastion

a wielka szkoda. Byl potencjal, zmarnowany przez kiepski scenariusz (popatrzcie sobie, simon kinberg napisal scenariusze do najwiekszych chal ostatnich lat... ). Za duzo nowych postaci. Callisto byla przywodczynia morlockow. A tu? Jest jakas panienka z palacym sie kolczykiem w brodzie, do ktorej nawet po imieniu nikt nie powiedzial ani razu. Mieli byc Gambit, Scarlet Witch, Quicksilver a tu Xavier nie zauwazyl nawet swojego brata... Obiecuja cuda na kiju a potem daja takie nie wiadomo co... Szkoda mi slow.

ocenił(a) film na 7
Negative

No może nie wszyscy ale większość. Połowa komiksów nie czytała a ci co czytali domagają się żeby wszystko było dokładnie tak samo jak w komiksach. To jest przereklamowane. Ja nie chciałbym iść na film o którym już wszystko wiem. A wprowadzenie niektórych wątków z komiksu tak jak już pisałem wcześniej całkowicie by nie pasowało.

ocenił(a) film na 8
Negative

wiadomo kto dostaje te zaproszenia w pierwszej kolejności, znajomi, córeczki i synkowie bogatych przemądrzałcych snobów

ocenił(a) film na 10
deamon82

Ja zainteresowalem sie x-men glownie z powodu X-2 i dlatego czepiam sie bardzo trojki bo wolalbym zobaczyc zupelnie cos innego. Komiksow nigdy nie czytalem ani nie zaczalem czytac, jedyne co to ogladalem kiedys na fox kids rysunkowych x-menow a pozniej na cartoon network x-men evolution, wiec zadnych swoich niezadowolen w stosunku do obecnego filmu nie wiaze z komiksami tyle z moim zamilowaniem do poprzedniej czesci

ocenił(a) film na 7
przebojowiec

Więc niema nad czym się rozwodzić! Wszystko zależy od gustu. Jednym sie podoba a drugim nie. Zwykła prosta sprawa.

ocenił(a) film na 10
thomas_4

Heh, film się przedewszystkim nie podoba tym, którzy chciali by strasznie wiernej ekranizacji komiksu... dla mnie bez sensu.
I zrozumcie tez, że ta część miała być o wojnie mutantow, o tym, że są oni problemem na światową skalę. Gdyby nie wprowadzono tak wielo 3 planowych mutantów, to wszystko by sie sprowadzało do jakichś osobistych porachunków między magneto a xavierem i 3 mutantami po każdej stronie, i byłoby to zaprzeczeniem tego do czego dążyły dwie poprzednie częsci.

ocenił(a) film na 1
Negative

nie da sie zrobic wiernej ekranizacji tak wielowatkowego komiksu w którym wystepuja rzeczywistosci rownlolegle i takie tam... mi raczej chodzilo o to, ze wzieli watki z roznych serii, nawtykali ich od cholery w ten krotki film i jeszcze je pozmieniali i uproscili. Film mogl miec lepszy klimat i byc ciekawszy...