Właśnie wróciłem z kina (film widziałem już dwa tygodnie temu na cd) i jestem i zachwycony i oburzony. Film naprawdę znakomity - Magneto, Pyro, Iceman, Storm, Kitty - najlepsi.
Film się skończył napisy końcowe i jakaś babka wyprosiła mnie i kolegów z kina... Mówiłem jej, iż po napisach jest jeszcze jedna scena (można powedzieć - wstęp do części czwartej), ale ta nie dałą się przekonać - uparcie twierdziła, że nic już nie będzie. To jest po prostu szczyt chamstwa i prostactwa - następnym razem po prostu zgłosze to dyrektorowi kina...
Czy Wam też się to przytrafiło???
Ja miałem tak, że wszyscy wyszli a ja siedzę. Babka z obsługi kina wyraźnie czeka aż wyjdę, więc mówię jej o tej scenie i pytam się czy mogę zostać. Poszła się kogoś spytac czy jest ta scena i zostałem.
Szczerze mówiąc obsług powinna być informowana o tego typu sprawach, w końcu to ważna rzecz dla fanów.
A film świetny, zgadzam się. Najlepsza była Phoenix.
Zagadzam się - powinna być poinformowana.
Po prostu w przyszłym tydodniu zgłoszę to dyrekcji kina... Płace za cały film z napisami końcowymi a zostaje wręcz wyproszony...
Ta scena jest wręcz początkiem części czwartej więc chiałem ją obejrzeć - a tu po prostu babka mówi "po napisach końcowych nie ma już żadnej sceny - prosze opuścić kino, ponieważ za 7 minut rozpoczyna się kolejny seans" - za 7 minut a napisy już się kończyły a scena ta trwa bodjże 39 sekund... Szczyt chamstwa i brak szacunku do klientów... (!!!) Kolega już nie wytrzymał, ale wyszliśmy z kina jako osoby kulturalne. W następny piątek wybieram się do kina więc zgłosze to dyrekcji - przynajmniej może ta "pani" otrzyma jakieś wskazówki jak traktować klientów...
No akurat w moim przypadku to sporo osób czekało też na tą ostatnią scene, więc problemu nie było.
Film jest najgorszy ze wszystkich 3 części - Magneto, Xavier i Wolverine - najlepsi.
Ludzie, co nie dają za wygraną(czasem i ja) załatwili by tą panienke, która Ci nie pozwoliła zostać. Pozdro.
Nie chcieliśmy po prostu robić awantury. Ta babka po 70 była więc (hehe) jeszcze zawały by dostała...
Jak ja byłem na x3,to jeszcze nie wiedziałem o żadnym zakończeniu... Dopiero qmpel po filmie powiedział,ze jakieś alternatywne zakończenie ma być po napisach końcowych... więc czekaliśmy. Po jakiś 5 sekundach napisów - ekran zgasł. Obsługa,nie sprawdzając nawet,czy ktoś na sali jest,czy nie ma - po prostu przerwali projekcję... wstyd i chańba!
Nie gadaj :D Babsko po 70 pracuje w kinie ??? HAHAHAHAHAH no leże :D W Cinema City w Toruniu są młode. Bardzo młode 20, 22 latka, nie przekraczają 30. Współczuję. A z innej strony to fakt. Jakby takie babsko po 70 mnie wywaliło to bym tez nie zrobił awantury.
U mnie w kinie pracują trzy kobiety i jeden mężczyzna...
Ta jedna ma ponad 70. lat, druga koło 65., trzecie 40-50 i ten facet -
55-60...
Ja naprawdę się dziwie, że kierownictwo nie zrobi wymiany pracowników - przunajmniej na lipiec - sierpień...
Jak widze takiego "paszczura" to mi się filmu odechciewa oglądać...
Ja Cię zdołuję Pyro ;))
U mnie same takie, nie więcej niż 25 z wyglądu.
Ale żartuję bo muszę się trochę rozchmurzyć, nie chcę Cię dołować ;)
A jak film się podobał, bo ja chyba w poniedziałek sobie w końcu pójdę.
Film był bardzo dobry. Sam oceniłem go 9/10.
Znakomicie wypadli: Storm, PYRO, Iceman, Shadowcat, Magneto, Xavier, Colossus, Callisto.
Poniżej oczekiwań: Logan, Cyclops, Phoenix.
Fatalnie: Quill i Dżagi.
Efekty specjalnie i wizualne - bardzo dobre
Muzyka - znakomita
Obsługa kinowa - chamska, prostacka, irytująca, nie szanująca klienta... i do tego.. stara (łeee!!!) :-(
To ja byłem z kolegą na X3 i powiedział że po napisach jest scena ale mi się niechciało czekać więc zeszłem i czekałem przy drzwiach. Babka do niego podeszła i go wyprosiła !
Moim zdaniem niepotrzebnie zginoł Cyclop !
:)
no tak to jest, u mnie są młode, a co jeśli niektórzy mają samych facetów w obsłudze. To jest lipa.
No ja jak pójdę na film to się nie dam wyprosić. Nie da rady i już ;)
Rozumiem czemu cię wyprosiła z kina. W końcu już jest w wieku moherowym :P
Takie stare kierownictwo? Tak często się zdarza w kinach studyjnych i dlatego do czasów Cinema-City w moim mieście chodziłam do kina rzadko.
Kurcze szkoda, że wcześniej nie wiedzuiałam, ze jest jakas scena.
A mozecie mi powiedziesz szczegółowo co tam jest pokazane??
Xavier budzi się w nowym ciele. W tym, które było w telewizorze kiedy rozmawiał z Moirą
Nie będzie żadnej czwartej części - sam reżyser powiedziła, że "ostatni bastion" to ostatnia z 3 części cyklu.
Teraz beda realizowane filmy oddzielnie z każdym bohaterem, np. Wolverine itd.
ja pójdę na x znowu^^... i mnie nie wywalą z sali bo mnie już znają ;]... trzeba twardym być nie miętkim ;P
Mam się sprzeczać z 70-letnią babcią??? (hehe). Dostanie zawału i co wtedy?? (hehe)
Trzeba twardym być nie miętkim jak to mówi diana6echo.
Pojedź babci następnym razem, niech się schowa ;)))))))
Ale żartuję przecież.
Mogłaby dostać tego zawału :(
Chociaż nie wiadomo jak to z tą konkretną panią jest, może twarda sztuka i gotowa jeszcze młodego pogonić, hehe :)
A kto wie, bo u mnie na osiedlu, jak byłem jeszcze mały, to była taka kobiecina po 60-tce, co wszystkich co jej nie pasowali goniła laską.
No ale tacy co mieli około 20-tki to po prostu patrzyli na to pobłażliwie.
A powiedz mi jeszcze czy ta scenka to całkiem po napisach była, czy tak pod koniec w trakcie napisów.
Ja też niedawno z kina wróciłem. Dla mnie film bomba. Dlaczego? No cóż... oprócz tego co już zostało powiedziane:
- Dopiero w tej części można podziwiać możliwości mutantów w pełnej krasie
- dobra końcówka z Magneto, jako starym dziadku przy szachach: nawiazuje do końcówki pierwszej części, dzieki temu trylogia zatoczyła koło.
- trochę za szypkie tempo : reżyser chcał chyba pokazać zbyt wiele, przydała by się jeszcze jakas część pomiędzy 2 a 3.
- myślę, że cały potencjał komiksu można by zobaczyć dopiero w ewentualnym serialu. Kto wie? Może jakby doszło do mailowego "bombardowania" wytwórni 20th century fox z prośbami o serial to coś by z tego wyszło? Końcówka 3 części rodzi nadzieje, że nie jest to ostatnie spotkanie z mutantami. Bo plotki, że to już koniec, chyba można włożyć między bajki- jeśli można wycisnąć z fanów X menów jeszcze trochę siana to tylko głópiec by tego nie wykorzystał. W ten (film) czy inny sposób (serial) :))) Zwłaszcza, że była to naprawdę udana ekranizacja komiksu (mam na myśli wszystkie 3 filmy).
A ja byłem z moim przewspaniałym koloegom który zanim poszliśmy powiedział że napewno ze mną zostanie żeby obejrzeć tą scene. Poszliśmy i obejrzeliśmy a on powiedział że idzie bo napewno nie ma żadnej sceny i pozatym wszyscy wychodzą no to zostałem sam a babka do mnie podeszła i powiedziała żebym wyszedł to ja do niej że jest scena a ona że nic nie ma i musi posprzątać salę. POTEM ten "wspaniały" kolega powiedział że nie ma żadnej sceny bo inaczej by babka nie wyganiała.
scenę dodatkową widziałam
gdyż do końca napisów cierpliwie wytrwałam
żadnej wrednej baby nie spotkałam
i takim sposobem film w całości obejżałam
a morał z tego taki drogie dziatki płynie
aby filmy oglądac w warszawskim multikinie!
Ja obejrzałem ten film 2 tygodnie temu.Miałem szczęście bo byłem sam w kinie.Gdy pokazały się napisy to od razu wyszedłem.Gdybym wiedział,
że jest potem jeszcze coś to bym został
Powiedziałbym nic straconego bo
http://www.youtube.com/watch?v=HkSi0JOukiY&search=X-men [www.youtube.com/watch?v...]
ale jednak na jakości się traci, bo wiadomo w kinie jest ta scenka w lepszej jakości.
Na łóżku leży człowiek bez świadomości, o którym mowa gdzieś na początku filmu.
A ta pani doktor to Moira.
Gregorian wiem ;-)
Charles wspominał o nim na swojej lekcji :-0
Chodzi mi tylko o to, że płacąc za bilet - płace za całym film łącznie z napisami końcowymi i ewentualnie sceną dodatkową...
Pyro ja wiem że wiesz ;-))
Symbiot nie widział dlatego przypomniałem.
No a ja zostałem do końca, w Multikinie w Gdańsku puszczają do samiutkiego końca aż się taśma skończy.
Na sali było z 9 osób prócz mnie.
Jeden taki czaił się żeby też zostać po napisach bo stał w przejściu między rzędami i się wahał. Może myślał, że szybko ta scenka będzie pokazana, a nie na końcu.
W każdym razie jak zobaczył że wstaje to ruszył do wyjścia.
A ja tylko się przesiadłem niżej ;)) się gość patrzał zdziwiony, że i tak zostaję.
Chciałem żeby operatorzy mnie widzieli, tak na wszelki wypadek bo moja miejscówka była w ostatnim rzędzie.
A wiesz może albo ktoś czy operatorzy mogą ściszać i podgłaszać dźwięk.
Ja też wiem, że Ty wiesz, iż ja wiem ;-)))
Mnie i moich kolegów babka po prostu wyprosiła. Powiedziała, że za 7-8 minut mają następny seans i mamy opuścić kino. Ja jej mówię, że jest scena po napisach - nic tam nie ma!!! Mamy ją gdzies zostajemy - ona pokazała coś do projektorni i film zgasł. Kolega miał juz na nią wrzasnąc, ale sobie myśle - po co się denerwowac. Po prostu jak będe na Supermanie to zgłosze to dyrekcji...
W tym roku Gregorian to chyba tylko Superman i Punisher 2 się ciekawie zapowiadają... Bo z Wonder Woman na pewno nie zdążą - to samo z He-man'em...
;-))))))) a to dobrze, że wiesz, że ja wiem, że Ty wiesz, hehe.
Bo tak tylko sobie pomyślałem, nie wiem czemu, że mogłeś nie wiedzieć, że wiem że Ty wiesz ;-)))
No ogólnie lipa z tymi kinami.
Kiedyś nigdy nie zostawałem żeby zobaczyć jakąś końcową scenkę.
W sumie w tamtych czasach to nie było tak w kinie popularne.
Raczej się tego w filmach nie spotykało.
Ale co prawda to prawda, płaci się za cały seans.
A no i Superman – też muszę pójść.
Tylko muszę zawczasu się na to przygotować bo znowu pójdę 1,5 miesiąca po premierze.
Punishera 2 niestety pominę bo pierwszej części nie widziałem.
Ja to w ogóle jestem ostatnio zacofany z filmami.
A jeszcze chyba Piraci z Karaibów 2 mogą być okej, tyle że to nie Marvel.
A z Marvela to rzeczywiście chyba nie ma na razie nic ciekawszego.
Tak! Piraci z Karaibów :-) Ale jeszcze Miami Vaice :-)
Adaptacji komiksowych nie ma już chyba w tym roku (tylko Superman i Punisher 2 właśnie) ALE za to w przyszłym roku Spider-man 3, Ghost Rider i Transformers - to będzie rok!!! A do tego prawdopodobnie WOnder Woman i He-man oraz Fantastic Four 2
No ja mam nadzieję co do Fantasic Four 2, bo cz.1. to coś słabo im wyszła, choć i tak mi się dość podobał. Liczę że dwójką się zrehabilitują.
Ghost Rider - -mam nadzieję że nie będzie jak Spawn, no i myślę że niektóre efekty to poprawią.
Transformers - tu się nie martwię bo kiedyś widziałem reklamówkę jakiegoś samochodu, nie pamiętam marki i było pokazane jak się zmieniał jak transformer, w tle słychać było muzykę techno. Zespół mam na końcu języka.
I wyszło im to fotorealistycznie, jak to reklamówki bo filmy kinowe mają trochę podrasowane kolory zazwyczaj, tak żeby wkomponować efekty specjalne w resztę obrazu.
A Miami Vice to może być niezłe mimo że nie grają tam oryginalni aktorzy, trochę im latek przybyło swoją droga.
Będzie fajno :-) , ale ile czekania na to wszystko.
A właśnie Gregorian ;-) Widziałeś pierwszy oficjalny trailer "Transformers". Niby nic szczególnego, ale zawsze warto obejrzeć:
http://www.transformersmovie.com [www.transformersmovie.c...]
A no widziałem :-) i jak piszesz że niby nic szczególnego ale warto obejrzeć bo imho jest świetny.
Tak mi się coś wydaje,że Michael Bay się trochę poduczył robić filmy.
Podobno widać to już w "Wyspie" gdzie nie tylko akcja mu tylko w głowie, ale też słyszałem, że się postarał lepiej postaci poprowadzić.
A po tym trailerze podobnie myślę, bo ta końcówka jest enigmayczna i niepokojąca dla tych co nie wiedzą co to było bo reszta to wie o co biega. Ale jest dzięki temu jest taki klimacik, jak ja to mówię ;)
W ogóle ta stronka mi się podoba.
Oko transformera nad Ziemią.
Chciałbym taką tapetkę na pulpit. Fajna.
Mimo że nic szczególnego i krótkie to, to właśnie dlatego że mimo tego fajne to chciałbym to mieć na kompie.
Ale masło maślane ;))
Ogólnie fajny trailer.
Dlatego chciałbym mieć go na kompie.
Zbieram takie rzeczy i robie sobie kompilacje na CD lub DVD.
A potem sobie chce porobic prezentacje we Flashu. Tylko muszę się nauczyć je robić.
Ja jestem troszkę zawiedziony jednak... Spodziewałem się czegoś więcej... Słuchaj na forum Spider-man'a 3 jest (chyba w moim temacie) jakiś link do trailera z Venomem. Obejrzałem go kilka razy i wydaje mi się że jest prawdziwy... ;-) Zaraz umieszcze link - chociaż lepiej to skonsultuje z Tobą
Link:
http://youtube.com/watch?v=VXJSya3tCgM&mode=related&search= [youtube.com/watch?v=VXJ...]
Sorki że dałem posta przed Twoimi ale za długo pisałem i mnie wyprzedziłeś.
A teraz looknem :) na trailer z Venomem, poczkaj.
Ok :-) Co Ty o tym sądzisz? mnie się wydaje, że to może być Venom (ale tylko może być)...
No niestety fake.
A jeśli chodzi o trailer Transformers, to też mi mało ale mimo to pociesza mnie to że ten styl tajemnicy może zrobić z tego filmu udaną ekranizację.
Bo np. w Fantastycznej Czwórce od początku wiadomo kto kim jest, nie ma elementu zaskoczenia, kawa na ławę. Film cierpi na brak napięcia. Ale i tak go nie zbesztam jak dla mnie to dość fajny. No ale inni reżyserzy.
Transormers to już cosik może być lepszy.
A wracając do trailera SpiderMana to mimo że fake to fajnie zrobiony.
Ma świetną muzykę, mój ulubiony rodzaj.
Władca Pierścieni i te sprawy. Pozytywnie mnie nakręca. Do boju, hehe.
Ludzie są źli na fakeowe trailery. Ja też czasem wolałbym coś nie fakeowego, ale muszę powiedzieć, że są one czasem pomysłowe.
Szczególnie ten trailer gdzie mamy rozbijający się wahadłowiec na moście w Nowym Jorku.
Poza tym to dziw mnie czasem bierze, że ludzie w domowych warunkach potrafią coś takiego zrobić. Ja bym tak chciał umieć bo Ci ludzie to pewnie kiedyś będą robić efekty do filmów.
A ja czasem lubię wymieniać jakie sceny i z jakich filmów zawierają te fake'i. Tak dla pewności, że to fake.
Wiesz coś w stylu:
O tu taka scenka z np. Mumii, a tu jeszcze inna.
Wtedy ktoś albo potwierdzi, że to te sceny, albo że inne albo doda jeszcze inne z innych filmów które ja pominąłem.
Ale to albo w następnym poście wymienię albo na forum Spidera.
Ale to za chwilę, powiem też gdzie.
Lubie takie wyliczanki, hehe ;)
W każdym razie koniec końców to niestety fake.
no właśnie... myslałem, że to nie jest oficjalny, ale trzeba się było upewnić ;-) a czytałeś jus streszczenie Sm3 i informacje oc wrogach i wyposażeniu???
Masz tu link jeżeli nie czytałeś :-)
Ja osobiście Ci polecam - mimo. iż zdradza fabułę - to przynajmniej ja czekam teraz z dwukrotną niecierpliwością. narobili mi smaka... zapowiada się znakomicie... a ta ostatnia scena Peter i Harry na Flinta i Eddiego... palce lizać... i jeszcze to kto ginie - co do jednej to wiedziałem, ale druga to zaskoczenie - może pogadamy na gg?
No nie ma tego linka gdzieś posiało ;)
Ale coś mi się wydaje że czytałem. Mimo to podaj jeszcze raz.
To bedę pewny że to to.
Ja czytałem taki z pytaniami i odpowiedziami.
Typu:
Pyt: Czy M.J. ginie
Odp.: Nie
Itp.
A w jakim temacie w Spidermanie był ten fake teaser bo nie mogę znależć.
Bo chciałem tam wkleić, jak już napiszę, posta z wymienionymi scenami jakie zawiera tenteaser.
Pogadać na gg?
Pewnie.
Już Ci posłałem wiadomość. To będziesz miał mój numer.
Dzięki za link.
A nie wiem czy wiesz ale jest update tego co było wcześniej napisane w tym spoilerze.