PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489280}

X-Men: Pierwsza klasa

X-Men: First Class
2011
7,3 180 tys. ocen
7,3 10 1 179507
7,4 62 krytyków
X-Men: Pierwsza klasa
powrót do forum filmu X-Men: Pierwsza klasa

Na taki prequel X-men czekałem. Wspaniała muzyka i gra aktorska oraz dobry scenariusz.
Chyba szykuje się nowa trylogia.

ocenił(a) film na 7
Davie87

Osobiście "First Class" mnie nie powaliło ale fakt, że był całkiem niezłym filmem. Fajnie przedstawiona historia młodzieńczych lat xsów bez używania co 2 minuty efektów specjalnych. Przede wszystkim na pewno ta część X-menów różni się od poprzedników. Tutaj mamy przedstawione losy i dramaty poszczególnych postaci w taki sposób, że można poczuć ich stan psychiczny. Za to rozwiązanie ogromny plus jak i za nieprzedawkowanie efektów specjalnych, których było tyle ile akurat być powinno, a zaznaczę też, że były one na wysokim poziomie. I największy plus, który na pewno w moich oczach podwyższy ocenę to rola Fassbender'a jako Magneto. Naprawdę nie spodziewałem się zobaczyć w tym filmie tak wyraziście zagranej postaci. Tą kreacją Fassbender odstrzelił daleko od swoich kolegów z planu, którzy zagrali dobrze i bez błędów ale przy Magneto wypadli bardzo blado. Trochę innej kreacji McAvoy'a się spodziewałem i jakoś tak najmniej mi się podobała z całej obsady. Dobre scena z Hugh Jackmanem :) Ogólnie oceniłbym pierwszą klasę na 6 ale za rolę Magneto daję za całokształt 7/10 :)

ocenił(a) film na 9
Davie87

Moje figsy postaci w tym filmie:
http://i.pictr.com/ph5zxsd5n4.jpg