PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489280}

X-Men: Pierwsza klasa

X-Men: First Class
2011
7,3 180 tys. ocen
7,3 10 1 179507
7,4 62 krytyków
X-Men: Pierwsza klasa
powrót do forum filmu X-Men: Pierwsza klasa

Ten aktor jest po prostu niesamowity, Magneto to jak na razie jego życiowa rola. Kto się zgodzi?

ocenił(a) film na 10
0wner2

Obok IB napewno jedna z jego najlepszych ról. Dodatkowo jest to chyba najlepiej wykreowany charakter ze stajni Marvela. Aż dziw bierze, że ten gośc brał udział w Jonahu Hexie (choć też niewiadomo co tam Brolin robił) i z przebiegu cZasu trudno go poznać z roli w 300

ocenił(a) film na 8
0wner2

jak na razie - najlepsza jego rola
a polska widownia uschnie czekając na Jane Eyre z nim :/ normalnie oklaski dla polskiego dystrybutora się należą

ocenił(a) film na 8
0wner2

Ano najlepsza, choć koleś w niezależnym kinie też niezłe rzeczy wyprawiał...

ocenił(a) film na 8
0wner2

Moim zdaniem jego życiową rolą jak na razie była ta w "Głodzie". Poza tym w pełni się zgadzam - jako Magneto rewelacyjny. A co do Oscara to większe szanse będzie miał raczej za "A Dangerous Method". Swoją drogą Michael wybiera naprawdę interesujące projekty - np. w przyszłym roku "Prometeusz" :)

ocenił(a) film na 8
Agentka_Gosienka

nie mogę się doczekac Prometeusza :] .. no i tak, rola w Hunger zdecydowanie lepsza :) jak mogłam pominąć. ehh

ocenił(a) film na 7
Agentka_Gosienka

faktycznie "Głód", ale też dobrze zagrał w "Fish Tank", ogólnie dobry aktor, choć - co jak dla mnie dziwne - do tej pory mało znany szerszej widowni, z pewnością po X-Menie to się zmieniło

ocenił(a) film na 8
rotten_kadath

O tak, w "Fish Tank" był naprawdę przekonujący, stworzył ciekawą postać. Mnie również to dziwi, zwłaszcza że wiele osób zna "300" (jeszcze nie oglądałam) lub "Bękarty wojny", a niestety nie znają jego nazwiska lub nawet nie kojarzą twarzy. Jeśli chodzi o ten drugi film to większość ludzi po obejrzeniu pamięta tylko o Christophie i jego Hansie, a jedna z najgenialniejszych scen z tego filmu to właśnie ta z udziałem Michaela - w piwnicznym pubie :)

ocenił(a) film na 7
0wner2

Dla mnie jak zawsze zresztą Hugh Jackman w roli wolverine zagrał rewelacyjnie:D

A co do filmu dość ciekawie przedstawiona historia znajomości Xaviera i Magneto jak i ich kolegów mutantów. Gratulacje dla scenarzysty za wpasowanie się z fabułą, w mój gust trafiła idealnie