PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489280}

X-Men: Pierwsza klasa

X-Men: First Class
2011
7,3 180 tys. ocen
7,3 10 1 179511
7,4 62 krytyków
X-Men: Pierwsza klasa
powrót do forum filmu X-Men: Pierwsza klasa

Jeżeli ktoś ma pełną wersję X-Men Ostatni Bastion to po napisach końcowych można
zobaczyć, że Profesor Xavier tak naprawdę przeżył, chociaż jest to trochę dziwne, ponieważ
jego ciało zostało pochowane. Xavier leży na łóżku w jakimś szpitalu i podchodzi do niego
pielęgniarka. Profesor zaraz mówi do niej "Moira", a ona odpowiada "Charles". Możliwe, że
jest to taki dodatek na samym końcu filmu, trochę oderwany od fabuły, ponieważ jak już
wcześniej wspomniałem ciało Charlsa zostało pochowane.

ocenił(a) film na 8
sawyer48

nom, po napisach jest taki motyw, ale co do jego ciała, to nic nie pochowali, bo nie było czego chować, więc może jakimś cudem przeżył, nie wiadomo. Ale tak czy tak to tylko film i jak wszystkie inne bazowane na komiksach w ogóle nie trzyma się komiksu :)

ocenił(a) film na 10
gAZterO

Ludzie, oglądajcie ze zrozumieniem! Pamiętacie scenę, jak Charles udziela lekcji? Tam jest mowa właśnie o tym ciele - facecie, którego mózg nie posiada funkcji świadomości (czy coś w tym rodzaju). A Xavier, jak już wiedział, że Pheonix go zabije, to się tam po prostu przeniósł. Takie "ciało zapasowe". Choć mam nadzieję, że jeśli kiedykolwiek powstanie X4, to znowu wezmą Patricka Stewarta.

ocenił(a) film na 8
Rachel3

a czy ja zaprzeczam, że mógł przeżyć ?!
chillax

ocenił(a) film na 8
gAZterO

w komiksie było raz, że się przeniósł do ciała brata

i plis, oglądajcie filmy uważnie, a jak nie trybicie prostych rzeczy to pozostańcie przy reklamach

ocenił(a) film na 8
diana6echo

już się wypociłeś ? to teraz wyjdź na dwór

ocenił(a) film na 8
gAZterO

aś, aś.. no chyba, że w twojej wsi faceci noszą żeńskie imiona

ocenił(a) film na 8
diana6echo

cool story

ocenił(a) film na 10
sawyer48

X-Men First Class, a poprzednia trylogia X-Men nie są ze sobą powiązane :) Są to osobne filmy, z osobną fabułą która może się rozwinąć w zupełnie innym kierunku.
FC ma pokazać od początku jak powstali X-Men, ale nie znaczy to, że fabuła doprowadzi do wydarzeń z trylogii :) Pewnie pokażą zupełnie ina historię (na szczęście! :) )