PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489280}

X-Men: Pierwsza klasa

X-Men: First Class
2011
7,3 180 tys. ocen
7,3 10 1 179507
7,4 62 krytyków
X-Men: Pierwsza klasa
powrót do forum filmu X-Men: Pierwsza klasa

Warto?

ocenił(a) film na 6

Chciałem się spytać czy warto obejrzeć X-Men? (wszystkie części).
Jakoś nie mogę się zabrać do oglądania. I dlatego pytam czy warto?! :D

ocenił(a) film na 8
joker895

Myślę, że bardzo warto. Aha jeżeli będziesz zaczynał oglądać to od First Class, Genezy Wolverine, 1, 2, 3.

ocenił(a) film na 6
joker895

Pewnie, że warto! Polecam

ocenił(a) film na 10
joker895

Też miałem z tą serią długo nie po drodze, jednak dzisiaj się przełamałem. Teraz pozostaje mi tylko napisać: WOW! Świetna historia, wyraziści bohaterowie i efektowne sceny. Energia aż kipi z ekranu. Zatem poprzeczka dla X-Menów zostaje zawieszona bardzo wysoko. Wkrótce przekonam się, jak prezentują się kolejne części. Mam nadzieję, że poziom nie opadnie zbyt drastycznie.
Aha, zaznaczam, że z komiksem miałem do czynienia daaawno temu i niewiele pamiętam. Więc nie wychwycę żadnych ewentualnych błędów filmowych. Ale, sądząc po komentarzach, to chyba atut :>. Jeśli jesteś w podobnej sytuacji, to nie zwlekaj dłużej tylko oglądaj! Warto.

joker895

Naprawdę warto zacząć swoją przygodę z X - Menami. Mi również nie było po drodze, ale spodobało mi się to, później zacząłem oglądać coraz częściej, teraz to chyba już nałóg. Chyba jedyna seria w której każdy może znaleźć coś dla siebie. Niby zwykła bajeczka a jednak wciąga człowieka - dodajmy że już dorosłego. Poza tym - myślałem że pierwszych trzech nic nie przebije a tu proszę - pojawiło się First Class i ten duet Michael Fassbender i James McAvoy MIAZDŻY WSZYSTKO !!!! Można chyba śmiało powiedzieć że Fassbender stworzył dużo lepszą postać niż swój odpowiednik w X Menach - McKellen a już na pewno zmielił w pył Jackmana.

Także - jeżeli zaczniesz oglądać X Menów - przynajmniej obejrzyj First Class - nic nie stracisz a możesz zyskać nowe hobby !!!

ocenił(a) film na 6
Raskolnikow89

Przekonaliście mnie! :D Dwie pierwsze części już ściągam... :}

joker895

Warto, ale film z Wolverinem możesz sobie darować bo jest bardzo przeciętny.

ocenił(a) film na 7
joker895

Myślę, że to jest świetne miejsce na takie pytania:) Przecież większość ludzi tutaj to fani X-menów, jak mogą Ci odradzić ich oglądanie?

ocenił(a) film na 10
QusaQ

Bez cynizmu... ;)

ocenił(a) film na 7
Rachel3

Wcale:)