Nie wiem jakie jest wasze zdanie,ale wg. mnie ta muzyka przy odrobinie szczęścia może powalczyć nawet o nominacje do Oscara.Co o tym myślicie?
Hmmm....rzeczywiście muzyka w tym filmie jest dobra nawet bardzo, ale czy sądzisz że jest aż tak rewelacyjna, że ewentualnie mogłaby być nominowana do Oscara? Moim zdaniem nie. Harry Gregson Williams miał lepsze soundtracki, które i tak nie osiągnęły niczego większego.
Zgadzam się,ale narazie nie ma żadnej konkurencji a już jest czerwiec(no może anioły i demony)
Anioły i Demony, to dopiero jest konkurencja! zwłaszcza że muzyka do Aniołów i demonów to Hans Zimmer, a nie kto inny. Myślę, że z takim przeciwnikiem Harry Gregson Williams nie ma żadnych szans.
Chciałabym bardzo, żeby Harry Gregson Williams był chociaż nominowany... Muzyka z X-mena jest świetna, np. Wade goes to work, I'll find my own way, a szczególnie Kayla - równie poruszająca jak jej historia :)
Z drugiej strony nie słyszałam muzyki do Aniołów i demonów, ale wiem, że Hans Zimmer to duża konkurencja. Uwielbiam jego muzykę, np. z Gladiatora i Piratów z Karaibów, mogłabym jej słuchać codziennie. Mam nadzieję, że obaj dostaną nominację do Oscara :)
KURDE wy nie słyszycie przecież ścieżka dźwiękowa jest zerznięta jak nic z Transformers'ow ! i z 300 fragment jak Wolverine rzuca się na Creeda !
Zerznięty jest tylko kawałek(trwa moze 10 sekund),ale i tak to jest inne tempo i rytm.A muzyka z transformersow jablonskiego jest zerznieta z piratow a nawet kawałek z gladiatora.Nie ma sie czym podniecać.
A według mnie HG-W jest kompozytorem bardzo niedocenionym.Muzyka do Opowieści z Narnii była idealna i niedostała nawet nominacji do oscara.Krytycy nagrodzili ścierwo Johna Williams'a do Wyznań Gejszy.W-g mnie krytycy większą wage przywiązują do nazwiska niż muzyki,tak więc mimo iż muzyka do Genezy jest bardzo dobra nie zostanie nawet wyróżniona przez krytyków.Takie jest moje zdanie.Wydaje mi się,że Oscara dostanie muzyka Zimmera do Aniołów i Demonów.(znane nazwisko)
Muzyka do "Wyznania Gejszy" była jak dla mnie bardzo dobra.
A co do X-men geneza to zgadzam się z wami, muzyka świetna, załaczam link do jednego z utworów:
http://w126.wrzuta.pl/audio/3uZMpR7hOUU/01_-_logan_through_time
Znalazłam jeszcze coś takiego:
http://www.amazon.com/X-Men-Origins-Wolverine-Harry-Gregson-Williams/dp/B0020H46 WE
Znajdują się tu krótkie fragmenty wszystkich utworów na soundtracku. Większość jest utrzymana w podobnym tonie, nie mniej wszystkie są znakomite:)
Zachęcam do oceniania. Który utwór podoba wam się najbardziej? Ja jestem pod wrażeniem 1, 4, 5, 8 :)