PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=214307}

X-Men Geneza: Wolverine

X-Men Origins: Wolverine
2009
7,2 177 tys. ocen
7,2 10 1 176903
4,3 45 krytyków
X-Men Geneza: Wolverine
powrót do forum filmu X-Men Geneza: Wolverine

Zwiastuny sa mało przekonywujące, a fabuła i scenografia nie wygląda interesująco. Obym sie mylił....

Szajba

Zobaczymy co powiesz po 1.05.2009.

ocenił(a) film na 6
finsternis

..że to kiepski film. jemu nic się nie podoba

finsternis

Czy możesz powiedzieć dlaczego uważasz, że to będzie kiepski film? Samo napisanie że fabuła i scenografia nie są interesujące nie zachęcają mnie do odpisywania. Czy możesz uściślić?

ocenił(a) film na 9
Szajba

Wolverine to najciekawsza postać z X-men'ów i była najbardziej wyrażnistym bohaterów w każdym filmie z trzech części, więc film o nim napewno będzie wart obejrzenia, co wg mnie widać na zwiastunach

ocenił(a) film na 5
Maniczev_2

A moim zdaniem Liev Schreiber w roli Sabretootha przyćmi wszystkich pozostałych, na czele z Jackmanem. Też nie mam jakichś specjalnych nadziei, myślę, że to będzie solidny film akcji, lecz nie łudzę się, że autorzy czytali wybitny "Weapon X". O ile Jackman w X-menach zagrał nie najgorzej, o tyle tu już po zwiastunach widać, że raczej sobie nie poradzi...Dlaczego? Bo Logan X-men i Logan zaraz po ekperymencie X to zupełnie co innego.

ocenił(a) film na 6
Szajba

no jak szajba we łbie po Matrixie odpierdala, to nic już niezadowoli

ocenił(a) film na 5
Szajba

Sory ale wam coś na łeb chyba spadło... Demon odpierdol sie ode mnie i matrixa. Wcale nie wielbie tego filmu. A X-meni to moja ulubiona ekranizacja komiksu. Drugą część cenie sobie bardzo mocno i uważam ją za znakomitą produkcje.
A po zwiastunach widze właśnie, że scenografia jest niespecjalnie ciekawa, a akcje też nie wydają sie być jakieś specjalnie wciągające. Oczywiscie w zwiastunach wszystko jest zmontowane tak, żeby przykuwało uwage ale w filmie może to wyglądać dużo gorzej.

ocenił(a) film na 1
Szajba

i ja sie z tym po cześci zgadzam.. w ogóle ten film to będzie taka głupia nawalanka dla 13 latków.. z całkiem dobrymi lecz troche przepakowanymi efektami i nieciekawym scenariuszem.. ja również cenie sobie X-Men 2 i uważam że jest świetny ale tutaj to nie wygląda za ciekawie no i jeszcze jak to ktoś powiedział "no blood". No ale film jeszcze nie wszedł do kin i mam nadzieje że się mylę bo trzymam kciuki żeby film okazał sie przynajmniej dobry.

ocenił(a) film na 6
Szajba

Tobie napewno spadło, bo kiepsko twój łeb do Keanu podobny.
Jaki będzie film to się okarze w maju, nie ma co z góry oceniać.

ocenił(a) film na 5
deamon82

Facet ty masz coś z garem... zachowujesz sie jakby stado małych loganów zgwałciło ci matke. Nie mówie, że film kiepski ale że uważam, żę będzie kiepski. Tak sie zapowiada. Ale cóż widać, że pustakowi jak ty trzeba wszystko ładnie napisać, bo inaczej nie zrozumiesz.

ocenił(a) film na 6
Szajba

Kultura odpowiedzi bardzo wysoka, na twoich starych nie wjeżdżam, ale widać na zbyt dużo ci pozwalają. Rozbrykane dziecko uważające się za polskiego Keanu stojące przed lustrem i robiące sobie zdjęcia. Próżnia jeszcze łeb wypełnia to widać, może czas byś zmądrzał?

ocenił(a) film na 5
deamon82

Nie obraziłęm twoich rodziców mądralo. A od genialny pokaz kultury ty zaczołeś. Tobie trzeba porządnie przypierdolić w pysk bo sie właśnie zachowujesz jak smarkacz któremu za dużo wolno.

ocenił(a) film na 5
deamon82

A co do tego "uważajającego sie za polskiego keanu" to mnie rozbawiłęś haha. Dzięki za komplement ;]

ocenił(a) film na 6
Szajba

Jeżeli gwałcenie czyjejś matki nie jest twoim zdaniem obrażaniem, to już wiemy w jaki sposób powstałeś i naucz się orotgrafii dzieciaczku. Za twoją fryzurkę i strojenie min u nas napewno by tobie ktoś z chęcią przypierdolił.

ocenił(a) film na 5
deamon82

Pewnie, że nie jest. Nie napisałem, twoja stara to czy tamto, tlyko, że zachowujesz sie jakby ktoś właśnie tak postepował.
Na prawde by ktoś by mi przypierdolił?? Tak więc widać z jakich typków twoej miasto słynie. Z żuli co sie ściniają na zero, z papieroskiem pod balkonem, którzy będą tłuc innych by sobie powiększyć samoocene.
I faktyczie mnie przestraszyłeś tym tekstem. W ogóle czy ty zastanawiasz sie co ty robisz?? Pojeżdzasz mnie za to,że uważam, że film będzie kiepski bo takie mam przeczucie... sory ale idz sie leczyć na głowe z takim podejsciem. Zachowujesz sie ja 13 latek zapatrzony w siebie nie mających żadnych perspektyw na przyszłość wyzywający wszystkich co mają inne zdanie niż on. Daleko nie zajdziesz z tkaim podejściem kolego. A co do ortografi to wsadz sobie w dupe te uwagi. Jak takiś mądry to wypierdalaj na forum Midoka a nie X-mena. Sam wywołałeś tą wojne to teraz nie szukaj gówniarskich wywodów i potwierdzeń jakiś to ty inteligentny.

ocenił(a) film na 5
Szajba

A co do mojej fotki buraku to zrobiłem ją jak wstałem czyli nieogarnięty i stąd ta fryzura i miny. Jak cie to boli to pokarz swoja twarz, chyba że masz tak krzywy ryj że monitor wypierdoli innym. Bo wyzywać innych to łatwo, ale pokazać co sie ma samemu do zaoferowania to już cięzko. Typowe podejście palanta.

ocenił(a) film na 6
Szajba

Co tu dużo mówić poziom wypowiedzi rozbrykanego bachura. Buraków szukaj wśród toruńskich przydupasów Rydzyka. Co do perspektyw? właśnie obroniłem pracę mag. w temacie wykorzystującym efekt perspektywy, nie brak mi pomysłów, ani składanych mi ofert. Chociaż zacząłeś studia o własnym zainteresowaniu, bo ja je skończyłem, a ciebie rodzice pewnie posłali za pieniądze na toruńskie studia Tadeusza, bo na dzienne z takim poziomem ortografii nie przyjmują. Masz szajbę na punkcie Keanu, nie musisz się tłumaczyć.

ocenił(a) film na 5
deamon82

Wow na prawde oborniłeś prace magisterską?? Kurwa tosz to coś niesamowitego. Powinni cie w telewizjii pokazać boś taki mądry. Człowieku tosz ty na prezydenta idz. I huj że uwielbiam Keanu? Co to ma do rzeczy matole?? Ty z kolei masz szajbe na punkcie X-mena i gnoisz każdego kto ma inne zdani niż ty, a co gorsze gnoisz każdego za coś czego nawet nie widziałeś i nie wiesz czy będzie dobre. A Rydzyk mnie gówno obchodzi. Jestem ateistą zresztą jak moi starzy.
A poziom wypowiedzi rozbrykanego bachora to ty prezentowałeś wypowiedziami typu
- "leb keanu podobny"
- "po matrixie odpierala i nic nie zadowoli"
- "za fryzurke i strojenie min nie jeden by ci wpierdolił"

a w imie czegoprzepraszam?? Bo to wszystko sie pojawiło dla tego, że mam przeczucie iż ów film będzie kiepski. A ty nawet go nie widziałeś a już takie teksty rzucasz, chyba na obrone... bo po co to nie wiem. Jeżeli tak obroniłeś swoją prace magisterską to kurwa starzy cie na pałorubstwo chyba wysłali. Podobno łatwo zdać i obronić prace, jak sie ma głebokie gardło, a że w gębie jesteś mocny to pewnie i gardło masz głebokie.

ocenił(a) film na 6
Szajba

,,a co gorsze gnoisz każdego za coś czego nawet nie widziałeś i nie wiesz czy będzie dobre"
nie musisz się przedstawiać, to już wszyscy wiemy z twojej pierwszej wypowiedzi w tym temacie

Jak już pisałem mnie starzy nie sponsorują tak jak ciebie rozbrykany bachurze, ukończyłem studia na kierunku o własnym zainteresowaniu.
Dostań się na dzienne państwowe, a później się zacznij wypowiadać, bo widać jeszcze liceum nie skończyłeś, czy rodzice też maturę kupili za taką ortografię?

ocenił(a) film na 5
deamon82

Mam dyslekcje geniuszu. Co mi dało dodatkową godzinkę na maturce.
Gówno mnie obchodzi twoja edukacja. Sztuką jest okazanie tego w praktyce a nie na papierze. Jak narazie ty sie zachowujesz jak debil od początku dyskusji atakując mnie za moje przypuszczenia.

ocenił(a) film na 6
Szajba

Co do praktykowania sztuki, to sztuką jest również ukazanie swojego talentu na papierze jakbyś się trochę orientował tłumoku, który nawet nie wie co mu dolega - ,,dyslekcje"

ocenił(a) film na 5
deamon82

Dobra skończ już pierdolić bo rzygać się chce od twojego marudzenia. Do czego dążysz to ty nie wiem.

ocenił(a) film na 6
Szajba

Takiś zdolny, że musisz podwójnie komentować. Jakbyś był mądrzejszy to byś nieodpowiadał, więc ja ustąpię.

ocenił(a) film na 5
deamon82

Wow no, nie ma to jak sie przyczepić teraz podwójnego komentarza ;f Nasz wspaniały filmweb nie ma możliwości edycji postu takwięc musaiłem dopisać coś o czym zapomniałem. Ale to też tobie trzeba tłumaczyć...
Jakbyś był taki mądry za jakiego sie uważasz to byś nie wyzywał innych tylko dlatego, że mają inne przeczucia odnośnie filmu niż ty buraku.

ocenił(a) film na 5
deamon82

hah no i powiedziałęś co wiedziałeś, za słówko mnie złapałeś i sie dowartościowałeś...

ocenił(a) film na 6
Szajba

.dlatego nie warto z szajbą wdawać się w dyskusję - zawsze pyskuje.

diana6echo

Popieram! W ogóle ta dyskusja była niepotrzebna...tylko mi skrzynkę zaśmieciły informacje o nowych wiadomościach, które nie posunęły naszej rozmowy nawet o krok do przodu.

ocenił(a) film na 5
diana6echo

Dobra dobra... my nie przeprowadzaliśmy, żadnej dyskusji o ile pamiętam. A poza tym nie ja tą wojne rozpocząłem. To pan co obronił prace magisterską mnie zaatakował. Zresztą ty też to zrobiłaś koleżanko. Ja liczyłem na kulturalną dyskusje to takie osobniki jak ty czy demon doprowadziły do pyskówki.

ocenił(a) film na 6
Szajba

.spójrz dziecię drogie i kochane na treść swojego wątku.. sam zacząłeś, a fakt iż uwielbiasz kijankę reevsa daje pretekst do przemyśleń iż kochasz też matrixa..

..a gdybyś był ponad to co napisał daemon82, to byś nie zaregował, no ale ty jesteś jaki jesteś :>

ocenił(a) film na 5
diana6echo

Sory ale ja tu sie chyba dowiaduje rzeczy o których sam nie wiedziałem. Ty chyba w ogóle mylisz osoby. Chociażby wychodząc ze stwierdzeniem, że nic mi sie nie podoba...
Nawet jeżeli bym uwielbiał matrixa to co to ma do rzeczy??
I już nie broń tego deamona82 bo on zaczął pyskówke. Ty też, a że masz niską samoocene i kulisz sie jak szczeniak w kłębek jak ktoś Ci dosra jakimś tekstem to już twój problem, ja nie pozwole sobie na takie teksty, co nie znaczy że jestem głupszy od tych co te głupie teksty puszczali, wręcz przeciwnie.

ocenił(a) film na 6
Szajba

.dzidzia, ale ja już niejednokrotnie trafiałam na twe cudne wywody, w których to obrażasz dosłownie wszystkich i wszystko - ja nie będę się zagłębiać w to co może być powodem twojej czepliwości, ale twoje przytyki, teraz, względem mej osoby, potwierdzają tylko moje zdanie na temat twej osóbki :)

ocenił(a) film na 5
diana6echo

Myślę też, że większość "moich" obrażalskich tekstów czytałaś kiedy to miałęm akcje z podszywaczem, który jest dawno zbanowany. Nigdy nie obrażam nikogo bez powodu. Demon zrobił to pierwszy więc oberwał.
Hmm ja z kolei uważam siebie za jednego z niewielu który twierdz jednocześnie, że najnowsze produkcje są w miare udane... ludzie narzekają na Indiane 4, Szklaną pułapke 4, nowe Gwiezdne wojny czy np. kontynacje piratów... ale nie ważne. Myśle, że dostzegasz tylko to co Cie interesuje. Bo ja bym znalazł na pewno wiecej ZA, że bardziej mi sie większość podoba niż odwrotnie, ale nie ważne.
pozdrawam :*

ocenił(a) film na 7
Szajba

ja z x-menami zapoznałam się dopiero po premierze 1. część druga mnie zachwyciła ale 3 to już porażka (niestety). tu mnie martwi kilka scen (choćby hamowanie na "pazurkach" i jak rozwala ten samochód szponami) i chodź mam wrażenie że będzie to dość przesadzony film pójdę do kina bo nie mam w zwyczaju oceniać filmów przed premierą.

wolvi24

dlaczego od razu piszecie że to bedzie słaba produkcja, że nudna i do dupy? prorocy sie znaleźli, ja pierdole....

a co do X3 to mi sie podobała (reżyser wrzucił za dużo mutantów ale mi to nie przeszkadzało zbytnio) i cenie ją wyżej od X1 ale to jest tylko moje zdanie